JAS-bloggen
Okategoriserade

Delad pott i giganternas kamp: ”En perfekt värdemätare för oss”

Under fredagskvällen small det ordentligt i Quisthallen i en toppfight där båda lagen har klara chanser på guldet under kommande säsong. Det är matchen mellan Alingsås/Partille och Pixbo som det pratas om.

Hemmalaget Partille/Alingsås, som inför matchen hade tre raka segrar. – Våran inledning har varit bra, tre raka segrar och ett spel som blivit bättre och bättre desto fler matcher vi spelat, säger Liam Aruvald till bloggen.

Kombinationslaget är alltså ett nytt projekt inför årets säsong, där man trots ett par mils avstånd mellan varandra, har fått ihop det bra än så länge. – Det har funkat helt okej, Nästan alla spelare är ju med i sina respektive A-lag så ibland krockar det såklart. Men när vi har tränat så har träningarna hållit en bra nivå.

Efter tre ganska tacksamma inledande matcher så var det alltså dags att möta Pixbo, en match som på förhand är den uttalade matchen om gruppsegern. – En väldigt rolig match, ett Pixbo som är ett riktigt bra lag och som blir en perfekt värdemätare för oss.

Det var hemmalaget som började bäst med knapp marginal då man hade en 2-1 ledning efter period ett. – Jag tycker vi gör en klart godkänd period, vi skapar oss bra lägen och ligger väldigt rätt defensivt. En jämn period och skönt att gå till pausvila med ledning.

Period två innehöll två mål, ett för vardera lag, men framförallt föll det en hel del utvisningar för båda lagen. – Den blev ganska sönderryckt, men jag tycker ändå vi fortsätter skapa chanser och spelar resolut utan boll. Även ett bra spel i specialteams.

Under ett par intensiva minuter i den tredje perioden så svängde matchen rejält. Pixbo kvitterade, Partille/Alingsås tog ledningen och Pixbo kvitterade på nytt. 4-4 blev till sist matchens resultat. – En väldigt jämn period. Båda lagen skapar lägen för att vinna matchen och jag tycker att vi för perioden i början, och Pixbo i slutet. Det är synd att deras 4-4 mål kommer såpass tätt inpå vårt mål.

En poäng och fortsatt serieledning. Hur långt räcker det iår?

– Vi har ett riktigt bra lag med många olika typer av spetsegenskaper och våran målsättning är såklart att gå till festen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar