JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Småland F05

Nästa distriktet ut på tjejsidan är inget mindre än Småland, ett av de största distrikten vi har. Läs mer om det rödklädda gänget nedanför!

En av de riktiga stora giganterna som har en fin samling av medaljer i här att stoltsera med. Backar vi bandet tre år dock så finner vi blandade resultat. Med 02:erna tog man ett silver, med 03:erna blev det en kvartsfinal för att sedan förra året floppa ganska rejält, komma sist i gruppen och till sist sluta på en sjuttondeplats. Nu med 05-kullen, som ser stark ut på förhand, så siktar man på en stark revansch.

Om vi tittar på just truppen så har den stora frågan varit om Mira Markström, ett av Sveriges senaste stjärnskott som slog igenom efter ett par drömmål, ska med eller inte? Hon ska med. Bara det gör att drömmarna om guld ökar ett par procent direkt. Såpass dominant kan hon vara med sin fysik, sitt avslut och sitt driv. Ser vi till truppen i övrigt så har ju Jönköping och Hovslätt varit två ganska framstående klubbar, men nu börjar även lagen från Kalmartrakten (Kalmarsund och CL98) samt Växjö allt etablera sig mer. Större delen av truppen har mycket spel i division 1, där t.ex. Hannah Möller har fått mycket tid i Allsvenska i Växjö.

Sett till spetsen, där man spelar i grupp tre mot Västmanland, Uppland och Södermanland så finns det inget distrikt som rent historiskt ”alltid” har det tufft, som många av de mindre kan ha, men den spontana känslan är att gruppsegern kommer stå mellan Småland och Uppland, två distrikt som sedan kan gå riktigt långt. Till sist handlar det om att formtoppa rejält under ett par enstaka dagar och matcher.

Lagets MVP:

Mira Markström – känns som ord är överflödiga. För de som är insatta och sett henne spela vet man vilken supertalang det är. Just med hennes fysik som gör hennes överlägsen i många situationer, med hennes tunga avslut och med hennes sätt att driva laget. Enormt viktig.

Lagets målskytt – Elsa Borgengren

Truppen: 

Alice Hult, CL98IC

Beata Forsberg, Växjö Vipers

Elsa Borgengren, CL98IC

Felicia Hirby, Värnamo IK

Felicia Nilsson, Växjö Vipers

Hannah Möller, Växjö Vipers

Netzie Swensson, Husqvarna IK

Mira Markström, Jönköpings IK

Ida Malmborg, Hovslätts IK

Johanna Ljung, Växjö Vipers

Julia Hultmark, Växjö Vipers

Melanie Holtorf, CL98IC

Miranda Gyllenswärd Lindman, Växjö Vipers

My Hedberg, Skillingaryds IK/ Warberg IC

Sofia Söderlund, Vimmerby IBK

Tea Skogeryd, Jönköpings IK

Tilde Jansson, Skillingaryds IK/Värnamo IK

Tindra Johansson, Skillingaryds IK/Warberg IC

Towa Nilsson, CL98IC

Wilma Svensson, CL98IC

Lagets tränare, Jakob Ericsson, säger följande inför turneringen: 

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Jag hoppas att det är en grupp som kan bjuda på bra och fartfyllda matcher. Vi har ännu inte riktigt helt koll på de andra distrikten i vad vi kan förvänta oss spelmässigt. Vi har dock tränare som är aktivt och mött lag från årskullen i västermanland vilket såklart är en fördel. Men vi tror att Uppland kommer vara det laget som kommer att bjuda upp till bäst dans.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Vi har såklart stora förväntningar på turneringen och ser verkligen fram emot att äntligen få spela. Vi har förväntningar på att bli bättre och bättre ju längre turneringen går och avsluta med att spela den bästa matchen som sista match. Vi tror att det är en nyckel att orka spela täta matcher och hoppas på så sätt att vi är fräscha när det gäller som mest.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Nu blir det som förra året att turneringen sköts fram några månader och det borde betyda att det är fler spelare som spelar seniorspel. Jag hoppas att det kommer leda till att det kommer att smälla lite och man får spela lite fysiskt. Sedan är det inte helt ovanligt att det är lag som kommer ligga lågt och försöka kontra när det är en turnering och det spelas så korta matcher. Jag tror att det också kommer vara en turnering där man kommer få ut mycket av att ha en bred trupp för att kunna orka spela innebandy och vinna sina dueller hela turneringen igenom.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Det är svårt att säga något annat än Stockholm har man vunnit fyra år på rad spelar det ingen roll då ska man vara favorit. Värmland är ett distrikt där Karlstad gick bra i innebandyfesten förra året sedan hoppas vi såklart att vi också kan vara med att fajtas om det.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar