JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Skåne F05

Vi rullar snabbt vidare och efter ett ha avverkat flertalet distrikt under gårdagen så tar vi oss söderut för nästa. Läs mer om Skånes tjejer nedanför!

Skåne som är ett av distrikten som skuggar bakom de ”största” sett till antal licenser. Senaste åren har man kanske främst blivit alltmer förknippade med dubbla lag i SSL numera efter Lund har gjort Malmö sällskap där även Lund har varit ett stark namn på juniorsidan senaste säsongerna.

Backar vi bandet lite så åkte man t.ex. ut i sudden senast mot Stockholm och året innan föll man i final. Två starkt genomförda turneringar som lovar gott inför fortsättningen, men där man denna gången kanske ser något tunnare ut på pappret.

Ser man till tidigare trupper så har det funnits flertalet spelare som gjort matcher i SSL. Nu har ju  dock både Moa Dybner (från Skurup till Lund) och Sol Johansen (från Landskrona till Malmö) funnits med under inledningen reglats i just SSL-trupperna och som säkerligen kan ha ett par minuter i den miljön innan SDF-SM drar igång. Ser vi till årets trupp så är FBC Engelholm föreningen med klart mest spelare, spelare som kommer matchas främst i divison 1 och JAS: Lund har också på nytt flera spelare med, men där eventuellt Dybner kan ha några minuter i SSL, men där det annars kommer vara främst spel i divison 1 för övriga.

Skåne i grupp fyra mot Gävleborg, Värmland och Örebro, lär få ha ett naturligt tips om att vinna gruppen sett till hur man placerar sig i ranking, men jag tror som jag nämnde ovan att upplagan är svagare och att ska man vinna gruppen så ska det sitta till 100 %, där jag annars tror Värmland kan vara snäppet vassare.

Lagets MVP:

Moa Dybner – duktig forward som alltså ska slåss om tid i SSL. Avig och duktig tekniskt med ett bra avslut. Stark i kroppen och duktig i duellspelet vilket hon kommer visa.

Lagets målskytt – Isabell Holm.

Truppen:

Ella Fredriksson, FBC Engelholm

Elvira Andersson, FBC Engelholm

Bella Edvardsson, Gantofta IBK

Elsa Rundbäck, Åstorp/Kvidinge IBS 

Veronika Vestberg, Malmö FBC

Vera Lossel, Malmö FBC

Isabell Holm, IBK Lund

Nellie Losell, FBC Engelholm

Linnea Rimsby, FBC Engelholm

Kajsa Bliselius, Bjärreds IBK 

Filippa Holmgren, FBC Engelholm

Linnea Ekenberg FBC Engelholm 

Sol Johansen, Malmö FBC

Sara Fransson, IBK Lund

Moa Dybner, IBK Lund

Hanna Kamrad, IBK Lund

Lovisa Svensson, FBC Engelholm

Nellie Granlund, Malmö FBC

Pontus Kozan, lagets tränare  säger följande inför turneringen.

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Ja men vi fokusera mycket på det vi kan påverka och vårt spel men gruppen ser jämn ut där alla lag slås om de två slutspelsplatserna. Vi hoppas självklart att kunna vara med och konkurrera om en av dessa två. Håller Värmland som favoriter som gruppsegrare. 

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera?

– Vi hoppas kunna leverera framförallt en modern offensiv och publikvänlig innebandy där jag tycker att vi har många spelare som kan leverera på en högnivå. Vi har många spelare som har tongivande roller i sina lag vilket jag hoppas de kan ta med sig ut på planen när den skånskaflaggan ska representeras. Målsättning ska vi sätta oss ner och bestämma tillsammans under de närmsta samlingarna. 

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Vi vill spela en aktiv innebandy där vi kan dra nytta av de spetsegenskaper vi har i truppen. Vi har många duktiga offensiva spelare med en god teknik och som är duktiga en mot en som jag hoppas vi kan dra nytta av. Utöver det vi vill spela en modern innebandy och inte ställa upp den berömda bussen. 

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Stockholm utan tvekan! Vill ändå höja ett varningsfinger för Småland som jag tror kan överraska några!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar