JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västergötland F05

Efter Gävleborg presenterades igår så tar vi nästa distrikt på tjejsidan, nämligen Västergötland. Läs mer om distriktet nedanför!

Sedan framgångarna med kullen födda 2000, där man tog ett överraskande silver, så har det gått tyngre. Förra året vann man faktiskt gruppen, men förlorade i kvartsfinalen och tog till sist en femteplacering om jag inte är snett på det. Klart godkänt där det för en gång skull fanns lite mer lag representerade än de stora dominanterna, Lockerud och Fröjered.

Redan under förra mästerskapet fanns ett par spelare födda 2005, spelare som tillhör den absoluta toppen och förväntas leda laget. Jag pratar främst om Ellen Lundin, en av Sveriges mest lovande spelare, men även ett namn som Amanda Carlsson. I övrigt är det främst Lockerud, Fröjered och Mullsjö som är starkt representerade och Lockerud stod ju för fina prestationer i USM-klassen här tidigare i våras.

Grupp 1 där man stöter på Stockholm, Västernorrland, Halland och Dalarna så känns det klart öppet bakom just storfavoriten Stockholm. Med Lundin i rätt form och ett övrigt kuggande lag så kan man absolut slåss om andraplatsen enligt min mening.

Lagets MVP:

Ellen Lundin – det går inte att säga något annat. Redan förra året var hon en av A-lagets bästa spelare även i Allsvenskan och kommer bli en kugge i framtida U19-landslag med. Fruktansvärd speluppfattning och ett passningsspel av hög kvalité.

Lagets målskytt – Ellen Lundin

Truppen:

Hedda Hjorth, IBK Lockerud Mariestad

Alva Lindqvist, FBC Lerum (tidigare Vara IBK)

Moa Holmvik, Fröjereds IF

Britta Svensson, Fröjereds IF

Elma Johansson, Fröjereds IF

Stina Kampe, IBK Lockerud Mariestad

Olivia Pehrsson, IBK Lockerud Mariestad

Elsa Staaf, IBK Lockerud Mariestad

Molly Sjöberg, Pixbo Wallenstam IBF (tidigare Fristad GoiF)

Ellen Lundin, IBK Lockerud Mariestad

Alice Staaf, IBK Lockerud Mariestad

Smilla Löfborg, Fröjereds IF

Vega Svensson, Mullsjö AIS

Thyra Harald, IBK Lockerud Mariestad

Hanna Hallén, IBK Lockerud Mariestad

Alice Gyllensteen, IBK Lockerud Mariestad

Meja Nossler, Fröjereds IF

Amanda Carlsson, Landvetter Wings (tidigare Fristad GoiF)

Sofia Lundén, Mullsjö AIS

Malva Sandell, Mullsjö AIS

Lagets tränare, Viktor Andersson, säger följande inför:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende?

– På förhand en tuff grupp med Stockholm som alltid är förhandsfavoriter, ett Västernorrland som har en av sina bättre årskullar samt Dalarna och Halland som ibland kommer med lite mer och ibland lite mindre slagkraftiga trupper. Det finns på förhand inget lag som kommer att vika ner sig i någon match utan det blir nog en tuff kamp i varenda match i gruppspelet.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Vi kommer att kunna ställa ett slag- och konkurrenskraftigt lag på banan. Givet förutsättningarna så är den första målsättningen att ta oss vidare till slutspel ur en tuff grupp.

 Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Tror och hoppas på att det blir ett publikfriande spel. Senaste SDF-SM i Nyköping blev en liten besviken med så många lag som spelade ett tillbakadraget försvarsspel. SDF-SM för oss ska andas fart, fläkt och handleder snarare än defensivt och destruktivt spel.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit?

– Stockholm med tanke på att deras vinstrad är förkrossande i SDF-SM sammanhang. Det finns flera lag inklusive oss som kan har en liten chans att bryta deras trend. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar