JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Uppland F05

Tredje distriktet ut är ett på förhand, starkt distrikt som rankas högt nämligen Upplands tjejer. Läs mer om laget nedan!

Uppland som numera är ett riktigt innebandymecka på många olika sätt. Dels tack vare nya fina IFU Arena i Uppsala som arrangerat flertalet lyckade arrangemang, men även att det på herrsidan funnits tre lag i SSL under samma år, att det på damsidan har kommit upp ett satsande Storvreta som utmanar Sirius. Det finns en härlig historik med flertalet guld där en viss Amanda Delgado Johansson hade ett finger med i leken för drygt ett årtionde sedan.

Ser man till fjolåret så blev det en hedersam niondeplacering och vid en snabb anblick på truppen så ser denna upplagan något starkare ut. Inte minst då både Storvreta och Hagunda gjort bra resultat och där båda lagen tog sig till Innebandyfesten i USM-klassen. Hagunda tog där ett brons, Storvreta åkte ut i en tight kvartsfinal.

Just dessa två föreningar dominerar stark i truppen, men en av de spetsigaste spelarna, kanske den spetsigaste av dem alla kommer från Sirius, nämligen Ebba Johansson som redan förra säsongen debuterade i SSL och lär få ännu mer tid stundande säsong. Ett tungt avbräck är dock Julia Eriksson, backpjäsen som valt att avsluta sin innebandy och annars hade haft ett tungt lass på sina axlar. Ser man till många av Storvretas tjejer så har de regelbundet spelat division 1 under säsongen som varit, där det i Hagunda mer handlar om toppspelarna som Vera Törnqvist som faktiskt var med och spelade upp laget i Allsvenskan. Dock har Storvreta föryngrat sin trupp rejält och flera av de yngre tjejerna födda 2005 är nu ordinarie även i Allsvenskan. 

Ser man till grupp tre så ska Uppland göra upp om gruppsegern med Småland och hålla Västmanland och Södermanland bakom sig. Just matchen mot Småland kan bli en höjdare!

Lagets MVP:

Ebba Johansson – svårt att inte nämna med spetsen hon besitter. En offensivt duktig spelare med ett fint avslut och en förmåga och vilja att alltid vilja vara kreativ och gärna ta chansen.

Lagets målskytt – Ida Molin

Truppen: 
Saga Andersson, Hagunda IF
Molly Hallström, Bälinge IF
Ebba Frykblom, Storvreta IBK
Rebecka Ulriksson, Storvreta IBK
Maja Fagerström, Hagunda IF
Vera Törnqvist, Hagunda IF
Mathilda Nordling, Hagunda IF
Maya Henestål, Storvreta IBK
Ella Bergman, Hagunda IF
Alicia Tångring, Hagunda IF
Ebba Johansson, IK Sirius FBC
Emma Nelsén, IK Sirius FBC
Lowa Branth, Hagunda IF
Thindra Stenvall, Storvreta IBK
Hanna Abdirahman, Enköpings IBK
Julia Åkerman, Storvreta IBK
Ida Molin, Storvreta IBK
Lisa Jajke, Hagunda IF
Tindra Levinsson, Hagunda IF
Emma Dalbom, Hagunda IF

Lagets tränare, Ted Wikström, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende?
– En tuff grupp där vi tyvärr fått en match färre då Gotland dragit sig ur. Småland är väl det distrikt vi känner att vi har bäst koll på och känns starkast på förhand, men både Södermanland och Västmanland håller hög kvalité. Det kommer bli riktigt tufft.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera?
– Vi förväntar oss att gå hela vägen. Det vore märkligt att inte ha guld som mål i ett SM. Sen kommer vägen dit vara oerhört tuff och förväntningarna utifrån verkar vara att vi ska tillhöra topp 4. Det är så pass korta matcher i SDF-SM så de lag som kan hålla fokus i alla 45 minuter är dem som kommer gå längst.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskap?
– Förhoppningen är att många lag vill spela en offensiv innebandy och ta bollen framåt. Trenden är dock åt andra hållet i svensk innebandy idag. Men på 16-17 årsnivån ska lirarna få utrymme att bjuda på underhållning. Sen hoppas vi att domarna släpper på lika mycket för killarna som tjejerna, så vi får matcher med högt tempo och härliga närkamper i.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit?
– Finns det någon som inte säger Stockholm? Det är väl laget att slå efter fem raka guld. Superfavorit!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar