JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Gävleborg F05

Dags att dra igång arbetet inför SDF-SM. Varje distrikt kommer gås igenom och vi börjar på tjejsidan med Gävleborg F05. Läs mer om distriktet nedan!

Tidigare känt som Gästrikland är numera en sammanslagning av Gästrikland och Hälsingland. Gästrikland som faktiskt har åtta medaljer på kontot och har haft spelare som Anna Wijk och Cornelia Fjellstedt som representerat distriktet under många turneringar. Senaste åren har det dock varit tyngre och ser man i distriktet så finns det ingen förening som varit riktigt ledande på damsidan. Strömsbro, Sätra och Gävle är några föreningar, men sedan Strömsbro missade kvalet till SSL säsongen 17/18 så har det varit tuffare och många av lagen återfinns i divison 1 och nedåt. Samma sak gäller om man tittar på lagen från Hälsingland, där Hudik/Björkberg spelat allsvenskan, men nu också är ett lag i division 1.

Ser vi till truppen så är det en blandning av spelare från just flertalet av ovan nämnda föreningar, men där en del fanns med redan under förra året, både för dåvarande Gästrikland, men även Hudik/Björkberg. Flertalet av tjejerna har en del matchning i fjolårets divison 1, men annars är det flickserier där man kanske haft mer framstående roller i form av speltid och poäng.

Då man kommer spela i grupp 4 och där möta Skåne, Värmland och Örebro, så är känslan att man kommer få det tufft mot de två ”större” distrikten i Skåne och Värmland, men där även Örebro har en oerhört spetsig 06-kull.

Lagets MVP:

Lova Blomberg – Spelade även förra året och är en av få med allsvensk rutin från Sundsvall. En energisk forward med en rak spelstil och ett bra avslut.

Lagets målskytt – Filippa Angelöf

Truppen: 

Alice Östling, KAIS Mora UIF

Ella Karlsson Mood, Valbo IBF

Ella Berg, Hudik/Björkberg IBK

Ellen Lindblom, Strömsbro IF

Elsa Johansson, Hudik/Björkberg IBK

Evelina Jörmgård, Hudik/Björkberg IBK

Felicia Persson, Hudik/Björkberg IBK

Filippa Angelöf, Valbo IBF

Ida Lindström, Valbo IBF

Linn Stark, Strömsbro IF

Lova Blomberg, Sundsvall IBF

Malin Brodin Brodecki, Strömsbro IF

Moa Hansson, Hudik/Björkberg IBK

Märta Hedström, Sandvikens AIK

Olivia Björke, Hudik/Björkberg IBK

Olivia Engström, Strömsbro IF

Tilde Rask, Strömsbro IF

Tova Ögren, Valbo IBF

Tyra Johansson, Strömsbro IF

Vendela Myhrman, Strömsbro IF

Michael Ericsson, en av distriktets tränare säger följande inför turneringen.

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende?

– Gruppen ser intressant ut, det kommer att bli en lärdom för oss i hur ett försvar ska spelas på bästa sätt. Det är tråkigt att inte alla distrikt kan få ihop lag, så att varje grupp får spela tre gruppspelsmatcher. Skåne, Värmland och Örebro brukar alltid leverera på en bra nivå. Jag tror att Skåne är det laget som sticker ut mest.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera?

– Vår målsättning är att utveckla varje individ, men med handen på hjärtat, vem vill inte vinna matcher! Vi är ett relativt litet distrikt som kommer att kriga hela matcherna igenom. Många av våra spelare, spelar innebandy på ungdomsnivå fortfarande, så att få spela dessa matcher kommer att vara en oerhörd erfarenhet för varje individ.

Vårt försvarsspel fungerar och det kommer att bli svårt för våra motståndare att lirka upp det, men för att det ska lyckas fullt ut, så behöver varje spelare spela på sin högsta nivå, sedan har vi otroligt bra kontringsspelare som kan avgöra matcher på egen hand.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Det  kommer att vara full fart framåt som kommer att vara kännetecknet för detta mästerskap.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Stockholm är alltid guldfavoriter, men i år tror jag att Uppland och Skåne kommer att utmana på riktigt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar