Reste sig efter premiärsmäll: ”Pratade om den där förstaperioden mot Pixbo”

Vi tar en sista titt på helgens avverkade matcher och stannar där vid en match i H-gruppen där ett lag tog en rejäl revansch.

Fristad/Rydboholm premiärspelade i tisdags och ställdes då mot tuffast möjligast motstånd – fjolårets vinnare, Pixbo. En match man förlorade med 9-0. – Tycker vi gör en extremt bra första period och sedan tappar vi väl orken lite och det är då bollarna rullar in. Vi visste från början att de skulle bli en tuff match så det var bara att fokusera på nästa match, säger Hampus Eliasson till bloggen.

På pappret väntade en betydligt enklare match under söndagen när man tog emot IBK Lidköping. – Vi pratade om den där första perioden mot Pixbo och att vi skulle hålla lika tätt bakåt som då. Vi visste även om att vi är farliga i kontringsspelet men även att vi skulle få hålla mycket boll, något som vi trivs med.

Just hemmalaget började fint och hade en 3-1 ledning efter den första perioden. – Vi startar väldigt stabilt och trycker på framåt såsom vi prata om. Sedan gör de ett mål i boxplay vilket var surt men vi svarade några minuter senare och gick in i periodpaus med ett lugn.

En bit in i den andra perioden kunde man rycka ordentligt och gå upp till 6-1. En klar ledning, men inget att ta ut i förskott. – Det var skönt att vi gjorde en så bra andraperiod för det ger självförtroende inför vad som komma skall men det går snabbt i innebandy. Det var bara att tugga vidare precis som vi gjort.

Även om gästerna gjorde ett försök och reducerade till både 6-2 och 7-3, så var det till sist det vitklädda hemmalaget som vann med klara 11-3. – Vi håller framförallt lugnet och vi är ganska kalla. Defensiven är något vi verkligen är bra på och vid kontringsspelet visade vi verkligen framfötterna den här matchen.

I nästa omgång väntar Fagerhult. Hur kommer ni förbereda er inför den? –  Vi kommer tugga på med träning och förhoppningsvis tar vi med oss självförtroendet från idag tills matchen mot Fagerhult.