Skickar passning till motståndare efter seger: ”De skickar bara långbollar i princip”

Ludvika/Hedemora är ett av årets nya samarbetslag på killsidan som hör hemma I B-gruppen. I helgen spelade man sin andra match för säsongen.

I säsongens första match förlorade man på bortaplan mot KAIS Mora med 6-3. – Jag tycker verkligen inte att resultatet avspeglar matchen. Vi har ju ett samarbete med Hedemora så det var en blandning mellan nerver och att det just var premiären som gjorde att vi kom ut lite skakiga i första. Sen jobbar vi mer och mer och äger hela matchen, skjuter i ramen några gånger innan vi blir trötta och släpper in två bollar mot slutet, säger Gustaf Wigstrand till bloggen.

I lördags, säsongens andra match, så ställdes man mot Alunda. – Inför Alunda tränade vi ihop oss mer så vi kunde komma ut mer säkra ihop och spela bättre generellt. Träna en del powerplay och boxplay på träningar och en del uppspelsvarianter för att inte fastna för mycket vid ett spelsätt.

Hemmalaget, alltså Ludvika/Hedemora, hade ett 1-1 resultat efter den första perioden. – Att vi gick ut med 1-1 efter första speglade inte heller matchen, vi drev det mesta av spelet och hade klart bäst målchanser. Tillslut studsar en boll in via täck vilket var lite otur, vi äger dock matchen helt och visste att fler chanser skulle komma bara vi fortsatte göra jobbet.

I period två så kunde hemmalaget gå upp till en 3-2 ledning efter att bland annat nyttjat ett powerplay. – Inför sista perioden började Alunda komma in mer i matchen samtidigt som vi gick ner oss och började driva mer själva med boll. Vi snackade egentligen mest om att vi vinner matchen om vi håller oss på planen och fortsätta jobba för tre poäng.

I den sista perioden hade man en 6-3 ledning efter fem spelade minuter. En ledning som höll till sist, även om Alunda reducerade två gånger. – Vi vinner matchen efter att vi egentligen är mest speldrivande, de skickar bara långbollar i princip som vi plockar ned. Vi fokuserar mest på vårt spel och inte på annat vi inte kan påverka, jobbar för varandra, skapar bäst chanser och borde kanske vunnit med 2-3 bollar mer än vad vi tillslut gör.

Vad behöver ni jobba vidare med för att ta fler poäng? – Jag tycker att vi ska fortsätta jobba som vi gjort senaste 1,5 matcherna, jobba för varandra och göra det vi är bra på helt enkelt så kommer poängen rulla in helt naturligt.