JAS-bloggen
Intervjuer

Nykomlingarna tog andra raka: ”Finns bara förstaplats att ta”

Vi vänder blicken mot en D-grupp som under fredagskvällen hade flertalet matcher igång. Ett av lagen som var i spel var grönvita Hammarby.

Hammarby, ett ungt lag med större delen av spelarna födda 2006, är inför denna säsongen nykomlingar i JAS. – Vårt mål för denna säsong är att ta oss till playoff och därifrån får vi se vad som händer. Eftersom vi är nya i jasen så ser vi fram emot nya utmaningar samt tuffare spel, säger Ted Di Luca till bloggen.

Man inledde gruppspelet med att besegra Värmdö med 3-9 i premiären. – Alla var väldigt taggade inför jas-premiären vilket resulterade  i att många blev stressade men ju mer vi kom in i matchen hittade vi ett lugn och kunde då spela vårt egna spel. Vilket visade sig i resultatet.

Under fredagskvällen så ställdes man emot Vendelsö, ett lag som kanske inte rankas till toppskiktet. – Det vi sa inför matchen va att vi skulle vara påslagna direkt och att samtidigt hitta ett lugn i spelet.

Efter första perioden var det dock jämnt, ställningen var 1-1. – De gjorde en ganska bra första period defensivt och vi hade svårt att förvalta våra chanser. Men vi visste att matchen var lång och vi behöll vårt lugn.

Även efter period två så var det fortsatt tight, där Lucas Hägglund hade gjort Hammarbys mål. Med en 2-1 ledning inför period tre så fanns det fortsatt en del frågetecken. – Rätt så seg andra period med få chanser, men i paus pratar vi om att vi behöver höja bolltempot och rörelsen på plan och inte hamna i deras låga tempo.

Väl i den tredje perioden fick man utdelning och kunde till sist rycka och vinna med klara 7-1 där Di Luca själv stod för tre raka mål och till sist en assist. – Vi gör det vi pratade om i paus och så har vi bättre ork än Vendelsö och vi blir mer effektiva i vårt spel.

Två raka segrar, hur långt tar ni er iår?
– För mig finns bara första plats att ta och så får vi se hur långt vi tar oss helt enkelt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar