JAS-bloggen
Intervjuer

Premiärseger mot regerande mästarna: ”Hårt jobb slår talang, när talang inte jobbar hårt”

JAS har börjat dra igång allt mer och mer och i princip alla grupper har nu någon spelad match efter denna helgen.

Först ut i H-gruppen var matchen mellan Fagerhult och Pixbo, där just Fagerhult stod som hemmalag och var laddade inför premiären. – Jag tycker att uppladdningen har varit bra, vi har kommit närmare som lag, jag ser även att alla i laget har utvecklats på och utanför plan, säger Viggo Atterling från Fagerhult.

Pixbo, fjolårets guldmedaljör, hade dock en tuff sits då man även hade en division 1-match att spela som tvingade gästerna till att fördela sina trupper något. – Vi visste att Pixbo var ett duktigt lag sedan innan, men vi förberedde oss på samma sätt som vanligt då vi vet att vi också är duktiga när vi jobbar som ett lag.

Efter period ett så hade gästerna en 0-2 ledning och Fagerhult hade även tagit en timeout. – Efter första perioden så tycker vi att vi hade spelat okej, vi visste att vi kunde bättre och det ville vi in och visa. Vi sa även att vi skulle sätta försvarsspelet för då faller det andra bitarna på plats.

I den andra perioden så kunde man spräcka målnollan där Atterling själv kvitterade till 2-2. Det var dock Pixbo som fortsatt hade en 2-3 ledning i paus inför sista 20. – Period nummer två var bättre då vi jobbade oss in i matchen och satte vårt försvarsspel och gjorde två mål. Vi sa att vi ska kriga hem tre poäng och göra det tillsammans som ett lag. Energin i omklädningsrummet var hög och alla hade samma målsättning.

I period tre så skulle Fagerhult kvittera, se Pixbo ta ledningen innan man via tre raka mål kunde vända och vinna. – I tredje perioden så gick det precis som vi ville, vårt försvarsspel satt. Vi gjorde även tre snabba och därmed har ledning inför de sista minutrarna. Vi lyckas stänga ner dom och sitta på deras chanser vilket ledde till en skön vinst.

Vad kan ni ta med er från matchen?

– Alltid skönt med en bra start på säsongen. Från matchen tar vi med oss vårat försvarsspel men även våran vilja. Vi brukar även säga att ”hårt jobb slår talang när talang inte jobbar hårt” och så var det i denna matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar