JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Fått ny tränarstab och många nya spelare”

Sista gruppen ut att presentera på killsidan är G-gruppen, en grupp som redan fått ett lag som dragit sig ur i form av Landvetter.

Gruppen som är blandad med lag från olika distrikt, både Göteborg, Jönköpingstrakten samt Västergötland. Till vår hjälp har vi Hovslätts Sebastian Sjökvist. – Det är en väldigt intressant grupp, med både lag som man inte mött innan och även några man mött innan, vilket är väldigt kul! Det är även lag som det gick väldigt bra förra säsongen i vår serie vilket är väldigt kul där man får hoppas på jämna och roliga matcher!

Gruppen innehåller ett par riktiga giganter, som inte helt oväntat placeras i toppen enligt Sjökvist, men även ett lag han tror kan få svårt. – I toppen tror jag att det kan bli väldigt jämnt, jag tror att Pixbo kommer ligga stabilt i toppen med tanke på förra säsongen och dom känns väldigt stabila i år igen! Jag tror även att Partille/Allingsås kommer vara med i toppen. I botten tror jag att det blir Månsarp/Jönköping då det är ett väldigt ungt lag och det är även deras första jas säsong detta år vilket jag tror kommer vara ganska tufft. I både tempo och fysiskt.

Hovslätt, som under ett par års tid hade en stark drivande 01-kull, har kanske inte haft samma kraft därefter, men är positiva inför säsongen. – För vår egen del tror jag att det kommer gå bra, vi har fått in ny tränarstab och även många nya spelare, vi kommer göra allt som krävs för att få en chans till innebandy festen. Alla i laget har även väldigt bra inställning vilket jag tror kommer vara en bidragande faktor.

Det finns ett par matcher han ser fram lite extra emot att spela, matcher av olika karaktär. – Den matchen man ser mest fram emot är nog matchen mot Fagerhult, derbyn är ju alltid den roligaste matchen att spela. Fagerhult är också ett bra lag så det kan bli en rolig och intensiv match. Även matchen mot Pixbo kommer vara väldigt rolig att spela för att få möta de regerande mästarna. Vi vet att det är väldigt bra lag och vi ska göra allt som krävs för att få med oss tre poäng ifrån den matchen!

Sjökvist som är född 2006, har en äldre bror i laget som han tror kan slå igenom kommande säsong. – Jag tror att min bror Melvin Sjökvist kommer att slå igenom i gruppen, han tog väldigt stora kliv förra året, han har tagit en plats i Hovslätts alag, och jag vet hur mycket han brinner för innebandy och vill alltid bli bättre, det tror jag kommer vara en stor del till att han kommer slå igenom iår!

Vem vinner poängligan? – Jag tror att Daniel Kalentun kommer vinna poängligan då han gjorde extremt mycket poäng i p16 sm förra året och även vann två sm guld med sitt Pixbo. Han var en viktig spelare i både P16 och JAS. Han har både SSL erfarenheter och U19, jag tror starkt på att han tar hem poängligan.

Vad skulle du ändra med JAS om du fick önska? – Om det är något som ska ändras tycker jag att lagen som går vidare till playoff ska möta lag ifrån andra serier, just nu kan det vara så att det är en serie med flera topplag i vilket gör att sämre lag kan komma till festen. Och de bättre lagen åker ut i playoffmatcherna. Innebandyfesten är till för de bästa lagen i Sverige vilket det inte blir om topp lag åker ut i playoff för man hade en tuff serie.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar