JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Hans bågar har sett ruggiga ut på försäsongen”

Vi tittar till killarnas E-grupp som är en av de absolut sista. En grupp som haft snarlikt utseende under ett par år, men där nu t.ex. Torshälla tillkommit.

Gruppen innehåller lag från Örebro, Värmland och Västmanland främst, plus då Torshälla. Till vår hjälp har vi Lillåns Casper Johannes som säger såhär om gruppen. – Ser att kunna bli en rolig och väldigt jämn grupp med många tuffa matcher. Några nya lag sen förra säsongen som ska bli spännande att ställas emot.

Under fjolårets säsong så var topptrean beståendes av Västerås, Lillån och Karlstad. Ett scenario som kan återupprepa om man får tro Johannes. – Även om de förmodligen tar ett stort kliv sett ifrån förra säsongens resultat, tror jag att vi tyvärr kommer se det ihopslagna JAS Örebro ta en placering på den nedre delen av tabellen. I toppen kommer vi nog hitta Karlstad och Västerås bland annat. Förhoppningsvis kommer Lillån också synas till där uppe.

Om vi ser för er egen del. Vad tror du om era chanser och hur ser era målsättningar ut? – Våra chanser tycker jag ser bra ut. Vi har en bra trupp med många Jas-erfarna spelare. Målsättningen är såklart att ta oss till play-off, och därifrån göra det som krävs för att få en plats i slutspelet.

Även om just derbyhetsen uteblivit något senaste året sett till skillnaden på kvalitén, så är det fortsatt den matchen som Johannes ser fram emot. – Nej, men derbyn är ju alltid roliga, så jag får väl dra till med Jas Örebro.

Om vi tittar till spelare. Vem tror du kan överraska och slå igenom i gruppen?

– Vet inte om jag vill säga att han kommer överraska direkt, men Emil Carlsson är någon jag tror kommer vara farlig i år.

Han tror även att årets poängkung finns i hans eget lag. En tung backpjäs med ett visst frågetecken för lite ironi kanske, men det återstår att se. – Jag kan inte föreställa mig något annat än att Ludde BT plockar hem den titeln. Hans bågar har sett ruggiga ut på försäsongen.

Om du tittar på er grupp mot övriga Sverige. Hur tror du er grupp står sig rent kvalitetsmässigt?

– Hands down, tror jag våran grupp håller hög kvalitet rakt igenom. Jag tror inte klyftan mellan det bästa respektive sämsta laget är stor, utan tror alla matcher i gruppen kommer bli svettiga. Utan att ha vidare koll på andra grupper, tror jag att våran grupp står sig rätt bra jämfört med de andra.

Om du hade fått välja att ändra en sak med JAS. Vad och varför?

– Det enda jag kan tänka på är att man i möter lag från andra grupper i play-off. I övrigt, en oerhört rolig serie.

//RasmusGr

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar