JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”De var redan förra året ett fantastiskt lag”

Vi börjar närma oss slutet av gruppgenomgångarna och tittar nu söderut på J-gruppen för killarnas del.

En grupp som påminner om fjolåret även om vi ser ett par nya konstellationer i samarbeten och dylikt. Till vår hjälp har vi Lunds Lukas Hedenfalk. – Jag tror att det kommer ske stora förändringar jämfört med förra årets upplaga av JAS eftersom stora delar av fjorårets spelare bestod utav 03:or. Dessutom ser vi ett par nykomlingar vilket ska bli oerhört kul att få möta, säger Hedenfalk.

Inte helt oväntat så lyfter han fram ett lag lite längre söderut som potentiell favorit i toppen, men ger sig även på en gissning på bottenlagen. – Toppen för mig känns självklar då Höllviken befinner sig i serien. De var redan förra året ett fantastiskt lag men kommer bara bli bättre, då de inte haft allt för stora tapp och bibehållit sina duktiga talanger. Botten kommer förmodligen stå mellan Helsingborg, Landskrona och kanske till och med Genarp.

Lund har detta året ett samarbete med Bjärred i JAS, vilket gör att man bland annat kan nyttja duktige William Hedin. Vad har man för målsättningar då? – Vi siktar definitivt uppåt i tabellen och tror vi har stora möjligheter att ta oss vidare till festen.

Vilka ser du fram emot att möta? – Höllviken. Även om det alltid är en tuff match så har de flertal spelare som är roliga att ha och göra med både utanför och på plan.

Höllvikens U19-landslagsman, en rightad forward, får även tipset som gruppens poängkung. – Mina pengar sitter alltid på Jens Rasmussen.

Hur tror du er grupp står sig mot övriga i landet?

– Själva topparna tror jag kan konkurrera med vilket lag som helst i hela Sverige. Dock är skillnaden mellan topparna och dalarna har är nog större än på många andra platser runt om i landet.

Inte helt oväntat så finns det två områden där han gärna sett förändringar, grejer som flera tryckt på sedan tidigare. – Effektiv tid och att man i playoff möter lag från andra grupper istället för samma lag som i serien.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar