JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Snubblade på mållinjen förra året”

Sista DJ-gruppen ut att ta en titt på är den sydligaste av dem alla, H-gruppen som har lag från Skåne och Halland.

Gruppen har till stora delar ett snarlikt utseende med fjolåret, även om man denna gången slipper Växjö och ett par nya Skånelag finns med. Till vår hjälp är det dock Warbergs My Hedberg vi har som säger såhär om gruppens utseende. – Det är såklart roligt med lite förändringar i gruppen, de kommer vara en jämn grupp där jag tror att dom flesta lagen kommer kunna ha en chans att ta sig till kvalmatch.

Även om hon har en ganska klar uppfattning om gruppens förväntade toppskick så medger hon att det är svårt att bedöma de nya lagen och dess förmåga. – Enligt mina egna åsikter tror jag att hela våran grupp kommer vara väldigt jämn denna säsongen. Jag tror att Lund håller sig högt i toppen, samt att Onsala kan komma in och överraska och även tror jag att vi har en chans att ta oss långt denna säsongen också. Nedre delen av serien har jag svårt att sätta ut då vi fått in nya lag som Varla och Bjärreds. Även dessa lag kanske har en chans att komma högt upp i tabellen.

Warberg var nära att nå Festen förra året och siktar såklart på revansch denna säsongen också där man bland annat har nytt på tränarsidan. – Vårt mål är ju såklart att ta oss hela vägen till festen och jag tror att vi har goda chanser till de. Vi snubblade på mållinjen förra säsongen då vi åkte ut i playoff mot Växjö med uddamålet och därför är vi revansch sugna inför den kommande säsongen.

Inte helt oväntat så finns det en match som lockar lite extra, en match av geografisk karaktär. – Jag kan ju inte säga något annat än derby mot Träslövsläge då de alltid blir jämna och roliga matcher. Sen ser jag ju såklart fram emot att möta de nya lagen i gruppen.

Vem tror du kan överraska? – Eftersom jag inte har så bra koll på just spelare i gruppen har jag svårt att svara på denna frågan! Men en spelare ifrån vårat lag som våra motståndare borde har ett extra öga på och som jag tror kan ta stora kliv denna säsongen är Tova Andersson. En riktig lugn och trygg back som har är bra blick över spelet och tvekar inte för en närkamp.

Spelaren som tar hem poängligan dock, den tror hon att vi finner längre söderut i något av Skånelagen. – Jag vet att både Lund och Malmö har några riktigt vassa poänggörare men en som jag tror kommer riktigt högt i ligan denna säsongen kan vara Chanel Lindqvist ifrån Lund.

Även om Lund varit en klar favorit senaste åren i just JAS, så finns det kanske mer frågetecken kring gruppens övriga lag och hur de står sig runtom i Sverige. – Jag tror att våran grupp står sig bra i förhållande till resten av landet. Sen finns de ju såklart lag i Sverige som sticker ut mer eller mindre men jag tror att grupperna överlag i Sverige är väldigt jämna.

Finns det något du skulle vilja ändra med JAS? – En sak som jag tänkt på som skulle kunna göra JAS roligare är ifall tiden skulle vara effektiv. Matcherna skulle bli av bättre kvalitet, det blir inget maskande och de blir jämnare för båda lagen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar