JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Finns en spelare som sticker ut”

Vi fortsätter hoppa lite mellan grupperna rent geografiskt och landar i G-gruppen som består enbart av Göteborgslag, med ett visste frågetecken för den geografiska indelningen.

Oftast har lagen lite mer ”norr” om Göteborg tillhört en serie och lag som t.ex. Pixbo och Mölndal en annan. Nu är det mer ”blandat” och vi finner t.ex. lag som Lerum, Lindome, Kungälv, Göteborg, Lindås och Kärra. Till vår hjälp har vi just Kungsälvs Tim Vegelius. – Jag tror det kommer bli en av dom jämnare grupperna detta år. Det finns många lag som har duktiga spelare samt många lag som har ett generationsskifte så det kommer bli spännande att se hur gruppen slutar.

Kungälv lär vara ett av lagen på den övre halvan och Vegelius har klart för sig vilka han tror vinner gruppen, men desto mer osäker på bottenskiktet. – Jag tror att Lerum vinner med deras breda trupp och duktiga 04:or. Sen kommer nog det bli riktigt jämnt om vilka som tar slutspelsplatserna. Men dom som kommer i botten är riktigt svårt att svara på eftersom jag inte har jättebra koll på lagen som tar upp många nya unga spelare.

Kungälv tappar ett par spelare födda 2003 som haft viktiga roller, men har fortsatt en hel del intressanta spelare att titta på. Målsättningen är därmed högt inställt även denna säsongen. – Våra chanser detta året är bra eftersom vi har många spelare som är inne på sitt tredje år nu. Vi har även många duktiga 06:or som tar klivet upp och kommer vara en stor del av laget vi har detta

Vilken blir matchen du ser fram emot att spela?

– Favorit matchen i år kommer ju såklart vara mot Lerum eftersom dom är ett av dom bästa lagen i Göteborg samt att det blir alltid bra fart när man möter dom.

Han själv är född 2004 och blir därmed sistaårsjunior i det här fallet. Underifrån kommer det dock ett par spelare där han tror att någon av hans egna lagkamrater som kan slå igenom. – Det är svårt att säga vilka som kommer slå igenom men som jag sa innan har vi några riktigt duktiga 06:or i vårt egna lag som jag vet kommer göra bra ifrån sig.

Vem vinner poängligan?

– Det finns ju en spelare som sticker ut extra i gruppen och det är ju Victor Johansson så jag får väl tippa på att vinner poängligan.

Hur tror du er grupp står sig mot de andra grupperna runtom i Sverige?

– Våran grupp är jämn men till sett från dom andra grupperna är det inte en av toppgrupperna men vi ligger nog i mitten gällande lagen som är med.

Vad skulle du ändra med JAS om du hade fått önska?

– Det är svårt att säga vad som behöver ändras men det skulle varit roligt om det var något sorts kval mellan lagen om vilka som ska få vara med i grupperna. Det blir jämnare matcher under hela året om nivån på lagen är högre.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar