JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Alltid kul att möta kompisar”

Tittar vi ett steg nedåt i landet jämfört med F-gruppen så finner vi I-gruppen, en grupp som denna upplagan enbart innehåller lag från Småland.

Ett av lagen som kommer till spel är Vetlanda där Isac Andersson säger såhär om gruppen som ska spelas kommande säsong. – Jag skulle säga att det är en rolig grupp med både rutinerade lag och spännande nykomlingar.

Gruppen innehåller flera starka kandidater som han tror kan komma högt, men även ett par han varnar som han tror kommer placeras längre ner. – I toppen tror jag att vi kommer få se ”SSL” klubbarna, Växsjö ser starka ut på pappret samtidigt som kalmarsund är spännande, JIK går heller aldrig att räkna bort. I botten tror jag att det kommer stå mellan Nässjö och gransholm/Alvesta utan att veta allt för mycket om lagen.

Förra året slutade Vetlanda längre ner i tabellen, men kommande säsong är målet högre satt. – För egen del så tror jag att om vi kan komma ihop som lag och kriga 100% så är inte topp fyra alls att räkna bort. Våran målsättning är att kunna vara med och slåss mot ”topplagen”.

Just ett lag från Jönköping är det som han ser fram emot att möta mest av olika anledningar. – Matchen jag mest ser fram emot måste en då vara KFUM Jönköping matcherna både hemma och borta då jag känner ungefär halva laget från Smålandslaget, de är alltid lika kul att möta kompisar och det burkar även bli jämna och intensiva matcher.

Vem tror du kan slå igenom?
– Svår fråga, finns väldigt många duktiga spelare. Man kan aldrig räkna bort min radarpartner Hjalmar Fridell men annars skulle jag säga att Casper Jonsson från Gransholm är en spännande spelare som jag tror kan slå igenom sin första säsong i JAS!

I-gruppen känns på förhand som en av landets tuffaste med flera bra lag, något som Andersson helt är med på när frågan kommer. – En svår fråga men jag skulle en då säga att det är en stark grupp med många duktiga lag som i sina bästa stunder kan mäta sig med det mesta i Sverige.

Vad hade du velat förändra med JAS?

– Jag hade velat ha effektiv tid och längre pauser.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar