JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Ser bra ut fast vi tappat tre spelare till RIG”

Efter att ha presenterat D-gruppen under gårdagen så tar vi ett steg tillbaka och går in på grupp C, också i princip en Stockholmsgrupp nästintill.

I grupp C så hittar vi Hässelby och där har vi denna gången hjälp av Oscar Eriksson som säger såhär om gruppen. – Det är en tuff grupp med många bra lag som kan sticka upp. Utan att ha kollat så mycket på dom andra grupperna så ser jag ändå våran grupp ganska högt.

Vi hittar ett par kombinationslag och framförallt lagen i norra Stockholm i den här gruppen. Eriksson tror såhär om gruppens topp och bottenskikt. – Det är en sån jämn serie så vet inte riktigt, men tyvärr får jag väl ändå säga Rotebro i botten. I toppen så tror jag att topp fyra kommer se ut på följande vis

1. Täby

2.  AIK

3. Hässelby

4. Ra19

Hässelby har lyckats med bedriften att få in tre spelare på RIG bland 06:erna, ett oerhört starkt kvitto, men trots det så sänker man inte målsättningarna alltför mycket. – Jag tror att våra chanser ser bra ut även fast vi då tappat tre spelare till RIG. Vi har fortfarande en fin trupp som jag tror kan gå bra! Vi har också fått in en ny tränare från Katrineholm vid namn Jani Pyykönen som har kommit in med bra energi och verkar ha koll på grejerna. I andra huvudtränaren så har vi lite mer rutin och han vet som krävs. Andreas Dahlström som har spelat i ssl och som nu är coach.

Vilka ser du fram emot att möta?

– Täby. Det har fått in bra spelare och också har många kvar från förra säsongen där dom va otroligt bra!

Det finns ett par lovande spelare som kommer att märkas i den här gruppen och Eriksson nämner ett par av dem när frågan kommer. – Oj det finns många otroligt bra. I mitt egna lag så kan jag väll lyfta fram några. Victor Adamassu, Philip Lopez och Arvid Klomark. Annars David Johansson är väldigt duktig. Jakob Jonsson är också bra. Alex Andersson finns också.

Vem vinner poängligan?

– Också en väldigt bred fråga. Nästan omöjlig att svara på.

Som jag nämnde igår kring D-gruppen, så har lagen från Stockholm haft svårt att prestera fullt i juniorsammanhang. Täby fanns t.ex. med på Festen i våras, men hade där svårt att nå fullt ut. Eriksson tror dock gruppens kvalité håller bra kvalité gentemot flera andra. – Jag tror nog ändå vi står oss bra mot dom andra. Sen såklart finns det många lag med tex Pixbo och så, men som jag ser de så är våran grupp av bra kvalité.

Något du vill ändra med JAS om du får önska?

– Jag vet inte. Tycker mitt första år i jas var väldigt bra och såg väll egentligen ingen svaghet i det. Så som de ser ut just nu så är det nog inte något att ändra!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar