JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Sjukt duktig och ung spelare”

Vi hoppar raskt vidare till killarnas D-grupp, där Lucas Ribbestad, som precis bytt Vendelsö mot Tyresö är vår hjälp.

D-gruppen som har det klassiska utseendet med en drös med Stockholmslag. – Intressant grupp, två lag jag inte mött förut vilket kommer bli intressant, säger Ribbestad till bloggen.

Vilka tror du kommer tillhöra toppen respektive botten?

– Dem lag jag tror kommer ligga i toppen är Farsta och TT, och i botten Nynäs och Värmdö.

Tyresö som haft ett par skapliga säsonger under senaste åren, men kanske inte lyft hela vägen. Årets målsättningar är högt inställda. – Jag tror våra chanser denna säsong kan vara rätt stora, vi har en bred och bra trupp så det ända som behövs just nu är att få ihop allt. Våra målsättningar är att vi ska ta oss så långt som möjligt.

Vilket lag ser du fram emot att möta mest?
– Den match jag ser mest fram emot är nog Hammarby eftersom jag inte mött dem innan och hört bra om dem så tror det kan bli en bra match.

I samma lag tror han också att vi kan hitta en av årets positiva överraskningar. – Finns många duktiga spelare i gruppen men Hammarby har en spelare som har mycket potential Vilmer Carling, sjukt duktig och ung spelare som kan överraska många.

Vem tror du vinner poängligan?

– Jag tror det kommer vara tight i toppen, men Forsman kan nog vinna poängligan.

Just juniorinnebandyn i Stockholm har diskuterats av olika anledningar, både på grund av svagare resultat i JAS, men även uteblivna framgångar i t.ex. SDF-SM för killarna. Att gruppen i sig håller svagare kvalité håller Ribbestad med om. – Jag tror inte kvaliteten i vår grupp är lika bra som andra grupper.

Hade du velat ändra något med JAS?

– Jag hade velat ha effektiv tid under hela matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar