JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Poängligan är en öppen debatt”

Nästa grupp på killsidan är B, gruppen som innehåller lag från Uppsala, men även från Dalarna.
Ett av lagen från Uppsala är Hagunda där vi har tagit Robin Mård till vår hjälp som säger följande om gruppen. – Gruppen skulle jag säga är en svår grupp. Ledande lag som både Storvreta och Falun är med men även några jokerlag som Hedemora och Mora.
Vad tror du om botten respektive toppen? – Jag tror vi kommer se Storvreta i toppen och antingen Alunda eller Hälsinggårdens AIK i botten.
Förra året tog Hagunda en sjätteplats av totalt tio lag. En klar godkänd insats där årets målsättningar kan vara något högre. – Våra chanser tror jag är väldigt blandade. Jag tror att om vi sätter våra mål högt och får bra resultat mot topplagen så tror jag vi har en chans. Detta kräver dock väldigt hård träning.
I gruppen finns det flertalet derbyn av olika karaktär. Just dessa ser han fram emot lite extra. – Jag ser mest emot att möta Sirius eller Storvreta, två lag som vi förlorade mot båda matcherna förra året. I år tror jag dock att vi har en bättre chans, det är ju alltid kul med derbyn!
Vem tror du kan överraska? – Några spelare som jag tror överraska är Rasmus Johansson, 07 från Sirius som ser väldigt bra ut och har definitivt storleken för JAS. Sen tror jag även att Rasmus Sörensson kommer ha en riktigt bra säsong. Ser redan stark ut på försäsongen.
Poängligan däremot tippar han stå mellan två mer etablerade namn i slutändan. – Poängligan för min del är en öppen debatt. Förra året hade Kevin Rosenvald från Sirius en sjukt bra säsong. Spelar han JAS i år är han en kandidat men tror även om Arvid Hansson spelar så ligger han nog i topp.
Förra året så höll flera av lagen i gruppen, framförallt Falun, extremt bra kvalite. I år är det dock mer diskuterbart. – Jag tror att kvalitetsmässigt så skiljer det från år till år, förra året med 03 var det nog en av de svårare, men nu tror jag att antingen Smålandsgruppen eller den norra med RIG och TTG.
Vad skulle du vilja ändra med JAS? – Det jag nog skulle ändra med JAS som jag tror skulle göra det roligare är att när man kvalar från festen möta lagen från andra serier. Detta för att få mer öppet perspektiv på hur bra ens lag verkligen är!
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar