JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Toppen på våran grupp är väldigt hög”

Vi har någon DJ-grupp kvar, men börjar smyga igång även med HJ-grupperna. Precis som med tjejerna så börjar vi högst upp i landet med A-grupperna.

Denna gången så är A-gruppen delad i A1 och A2 där Umeålagen har delats upp i de båda. Ett av lagen som finns i A1-gruppen är Team Thorengruppen. – Skoj med några nya norrländska lag i JAS, ska bli kul att testa på systemet med två A grupper istället för en, säger Jöns Redin från TTG.

I A1-gruppen finns också RIG som en potentiell utmanare och i A2-gruppen är det två andra lag som gör upp om det om man får tro Redin. – I vår grupp (A1) tror jag att vi och RIG kommer vara i toppen och jag har svårt att sätta namn på vilket eller vilka lag som hamnar längst ner. I A2 tror jag att Dalen och Sundsvall toppar tabellen men tror även att sandåkern kan chockera.

Hur ser du på era målsättningar?

– Utöver att utveckla vårt spel så har vi en tydlig målsättning i att nå playoff och våra chanser till det skulle jag säga är goda. Vi har haft en bra försäsong med cupvinst.

Det är just derbyna, som det finns flera av, som han ser fram emot. – De matcher jag ser mest fram emot är matcherna mot RIG, mycket prestige på spel. Derbyn mot Dalen är också skoj och det brukar bli tufft mot båda de lagen.

Vem tror du kan slå igenom och överraska i år?

– Jag tror att Tim Nilsen kommer att ta över innebandysverige, han har en fin försäsong i ryggen och har storspelat nu i början av säsongen.

Vem tror du vinner poängligan?

– Jag tror att våran kapten Arvid Granvik vinner poängligan i år.

A-gruppen har genom åren varit erkänt tuff och det finns flertalet lag som står sig bra i Sverige. – Jag skulle säga att toppen på våran JAS-grupp är väldigt hög och iallafall förra året kändes det som att alla topp fyra lag i vår grupp hade kunnat spela festen. Däremot tror jag att det finns grupper som har en jämnare nivå mellan lagen och inte har lika stor klasskillnad mellan lagen i toppen och botten.

Vad skulle du förändra med JAS om du fick välja?

– Då skulle det nog vara att man möter lag från andra JAS-grupper i playoff så att något lag inte ska missa festen på grund av att man spelar i en svår JAS-grupp.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar