JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Extra kul med syskonkamp”

Vi fortsätter med G-gruppen, en klassisk Göteborgsgrupp med ett inslag från Borås, Fristad/Tygriket.

Till vår hjälp har en tjej från Partille, nämligen Maja Engquist som säger såhär om sin grupp. – Utav de lagen jag känner till så är de bra lag. Å andra sidan ska det bli kul att möta nya lag som man inte har så bra koll på sen tidigare. Jag förväntar mig en tuff grupp med många jämna matcher precis som förra året, säger hon till bloggen.

Som hon nämner så är det en del bekanta lag sett till fjolåret och det är ett snarlikt utseende vi kommer få se på den om man får tro Engquist rätt. – Jag tror att serien kommer se liknande ut som förra året. Där vi/FBC Partille, Pixbo, Lerum och Landvetter kommer slåss om det översta platserna. Svårt att säga vilka som kommer hamna i botten men om jag ska nämna några tror jag Alingsås och Zentih/Öckerö.

Hur ser era målsättningar ut? – Våra målsättningar med denna säsong är såklart att ta oss till festen. Vi har blivit av med en del spelare från truppen, men det har även tillkommit nya som kan fylla deras plats. Därför tror jag att chanserna ser lika bra ut som förra året om inte bättre.

Engquist är född 2006 och ser fram emot en särskild match av olika anledningar. – Den matchen jag ser mest fram emot är Lerum såklart. Eftersom vi ska ta revansch efter förra säsongens kvalmatch. Sen är det alltid extra kul med syskonkamp då min syster Tilde Engquist spelar där.

Vem tror du kan överraska lite extra? – En spelare jag tycker utvecklats mycket och har stor potential att överraska är Alicia De Melo Boric i FBC Partille.

En potentiell poängligavinnare däremot tror hon finns i ett av seriens andra lag. – Jag tror Linnea Wallberg i Pixbo kommer vinna poängligan då hon gjorde många poäng redan förra säsongen.

Hur tror du er grupp står sig i Sverige? – Om vi ser utifrån förra säsongen var det många lag som kom långt. Så jag tror att gruppen håller bra kvalité mot övriga Sverige.

Vad vill du ändra med JAS om du får önska? – Någonting jag tycker man kan ändra med jas, är att kvalet ska vara mot en annan grupp. Eftersom man redan mött alla i sin egen serie två gånger. Att 1:an i en grupp möter 4:an från en annan osv.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar