JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Många erfarna tjejer från förra säsongen”

Vi hoppar vidare till F-gruppen som iår har ett speciellt upplägg och därmed är delad i F1 och F2. Till vår hjälp har vi Tilde Meidler från IBF Linköping. 

IBF Linköping som kommer spela i F1 med fler lag från området och Nykvarn bland annat. Där i vi F2 hittar lag från Småland. – Vår grupp känns som en stark och  rolig grupp där jag ser fram emot alla matcher. Det är många lag i både F1 och 2 som vi inte mött tidigare vilket känns roligt, säger hon till bloggen.

Vad tror du om toppen och botten i er grupp just? – Jag tror att vi kommer vara med och slåss i toppen tillsammans med Trosa. Att säga vilka som kommer ligga i botten är svårt men det känns som Bergs IK och Onyx kommer göra det.

Linköping som var nära att nå Festen förra året har siktet högt inställt denna säsongen vilket är förståeligt. – I år tror jag att vi har stora chanser, vi har många erfarna tjejer från förra säsongen vilket jag tror är en stor fördel. Eftersom vi förra säsongen åkte ut i kvalet till Innebandyfesten är självklart festen vårt mål i år.

Det finns både lag i F1-gruppen (där dom spelar dubbelmöten) samt F2 gruppen som hon ser fram emot att möta. – Personligen ser jag mest fram emot att möta Bergs IK då det är stora rivaler. Från den andra gruppen ser jag mest fram emot att möta Kalmarsund.

Inte helt oväntat, med alla nya lag, så är det också spelare i hennes egna lag som hon lyfter fram som potentiella spelare som kan slå igenom. Två yngre tjejer födda 2006. – Jag har inte så bra koll på de andra spelarna då de flesta lagen är nya för oss. Dock, har vi två 06:or i truppen som jag tror kan slå igenom denna säsong. Elin Franzén och Alva Nehler.

Kampen om poängligan kommer dock göras upp av två tjejer om Meidler får säga sitt. En tjej från sitt eget lag och en från Solfjäderstaden. – Vem som kommer vinna poängligan är alltid spännande, i och med att Stella Blomberg från Solfjäderstaden vann den förra året tror jag att hon har bra chans att vinna iår igen. Sedan har vi ett vasst nyförvärv vid namn Tuva Venneberg som är en riktig mål och assistgörare. Jag tror därför att det kommer vara Tuva och Stella som slåss i toppen av poängligan.

Hur tror du er grupp står sig gentemot övriga?

– Det känns som det kan vara lite sämre kvalité om man jämför med t.ex. Stockholmsgrupperna.

Vill du förändra något med JAS?

– Jag tycker att JAS är bra som det är! Ska bli kul att lira en säsong till:)

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar