JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Tror vår grupp är en av de svaga i Sverige”

Vi fortsätter med D-gruppen, en grupp som är mer en av klassisk Stockholmsgrupp, men även Endre som av reseskäl brukar finnas med här samt då Telge.

Till vår hjälp har vi Hanna Wrangle som till vardags spelar i Tullinge och säger såhär om D-gruppen. – En stark grupp med många vassa individuella spelare. Generellt en bra grupp, säger hon.

Vilka tror du vi hittar i botten samt toppen? – Toppen skulle jag säga blir tajt mellan Sköndal, Huddinge samt mitt egna Tullinge. Botten tror jag TT då dem inte är så erfarna eller Endre som var ett bottenlag förra året.

Laget har fått in en rutinerad tränare och har bra förutsättningar. – Skulle säga att det ser bra ut nu när vi har fått Henrik Jitelius Järnbrand som tränare vilket ger en bra coachning plus mer satsning i år. Samt att vi kom topp fyra förra säsongen.

Tullinge aspirerade på toppen förra året och det finns ett par andra förväntade topplag som hon ser fram emot att möta. – Skulle säga Sköndal då dem är ett rolig lag att möta samt många bra spelare. Men även Telge, nyfiken att se vilka spelare dem har detta år och få revansch.

Vem tror du kan slå igenom? – Tror unga spelare som Elin Wadell kan sticka ut.

Poängligavinnaren hittar vi i ett annat lag än hennes eget om man får tro Wrangle lätt. Nämligen en tjej i Sköndal. – Starka poänggörare som Thea Ernberg.

Just hur laget står sig mot övriga grupper i Sverige har hon en ganska bra uppfattning om och även en klok reflektion. – Om man kollar på förra året gick Telge obesegrade hela säsongen men kom inte så långt i festen. Inget Stockholmslag kom så långt. Därför tror jag vår grupp är en av dem svaga i Sverige men en stark grupp i Stockholm.

Skulle du vilja förändra något med JAS? – Skulle säga playoffen, tycker man borde möta lagen två gånger, hemmaplan plus bortaplan. Då det är bara en match som avgör om man är vidare eller inte.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar