JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Hon kommer ”crack under the pressure”

Vi går vidare till damernas C-grupp där vi hittar lag från både Uppsala och Stockholm som kommer slåss mot varandra. 

Ett av lagen som kommer till spel är Ekerö, ett av Stockholmslagen i gruppen. – När jag personligen kollar till vår grupp tror jag att denna säsong i JAS kommer bli rolig att spela. Vår grupp innehåller allt ifrån lag vi aldrig mött, lag vi inte mött på åratal och lag som består av två samarbetande klubbar. Det kommer bli väldigt intressant att se hur dessa lag har utvecklats spelmässigt, säger Klara Brockert till bloggen.

Brockert är inne på en jämn C-grupp utan några uttalade topplag, just när hon får frågan om gruppens utseende. – Det är en väldigt svår fråga då serien som sagt innehåller nya lag samt att trupperna inom många klubbar har förräntats. Jag tror inte att det finns något särskilt lag som kommer utmärka sig speciellt utan chansar mer på att det kommer bli en jämn och spännande serie. Däremot hoppas jag på att Ekerö har goda chanser att kunna placera sig i den övre halvan i tabellen.

Och för er egen del? – Vi går alltid in med inställningen att göra vårt bästa. Självklart kommer vi kämpa för att vara med i toppstriden om förstaplatsen i år, men i laget lägger vi mer fokus på att skapa identitet i vårt egna spel, men även att alltid kämpa och ställa upp för varandra i laget. Liknande det jag nämnde i frågan ovan har jag en bra känsla inför säsongen då det förhoppningvis kommer spelas många bra, tuffa och jämna matcher mot flera lag i serien. Förhoppningsvis plockar vi hem lite poäng längst vägen också.

Ekerö har mött flertalet av lagen tidigare, även om det inte varit i JAS. Det är just en Stockholmskollega hon ser fram emot att möta. – Personligen ser jag fram emot att möta Bele Barkarby eftersom det brukar bli tuffa matcher spelmässigt, men också fysiskt. När vi möter de i JAS hoppas jag på en spännande match med högt tempo och bra spel från båda håll. Oavsett om vi får med oss resultaten vi önskar kommer det bli en kul fight.

En potentiell spelare som kan slå igenom, det finner hon i sitt eget lag. – Line Eibladh storspelade i buren under hela Newbody Floorball Cup och har haft en dunderutveckling hittills så jag tvekar inte en sekund på att hon kommer göra riktigt bra ifrån sig. Vi har även fått några nya yngre tjejer till laget där jag tycker att Agnes Älgekrans har utmärkt sig speciellt samt har stor potential för att utvecklas ännu mer.

Poängligavinnare däremot tror hon kan finnas i ett annat lag – även om hon slår ett slag för sig själv. – Om jag tittar på spelare från övriga klubbarna vet jag att Anna Jonsson från Täby är väldigt jobbig framför mål. Så om jag ser henne slåss om en plats högt upp i tabellen skulle jag inte bli förvånad. Däremot i mitt egna lag lär jag och Malin Axelson göra allt för segern, men får en känsla av att hon kommer ”crack under pressure” och tillslut plockar jag hem segern.

En snabb blick på gruppen så är känslan att vi kanske inte har en förväntad guldkandidat bland lagen, men att det dock finns flera lag med hög kvalitet råder det ingen tvekan om. – Absolut tror jag att de flesta lag i vår grupp ställer sig bra till jämfört med större delar av Sverige. Vår grupp innehåller lag som ofta bjuder på bra motstånd, stabilt spel och klubbar som ofta förväntas att ta sig långt. Om man däremot kollar runtom i hela Sverige finns det dock sjukt många andra lag som också är väldigt duktiga. Exempelvis RIG och Falun levererade starkt under förra säsongen när de tävlade mot varandra i innebandyfesten. Men lag förändras och allt kan hända, så hur vår grupp kvalitetsmässigt står mot resterande Sverige är svårt att svara på eftersom man aldrig kan veta säkert.

Finns det något du skulle vilja förändra med JAS? – Jag gillar hela konceptet med JAS, men tror det kanske hade det blivit mer intressant om lagen fick tävla och förtjäna sin plats i serien. På andra sidan tävlar man i princip under säsongen om en plats till festen där bara topplagen får spela. Enligt mig har JAS Sammanfattningsvis ett väldigt bra upplägg där vinnarna kommer till festen, bra uppmärksamhet kring sig med tanke på medier och intervjuer gällande serien, men bjuder även på matcher med bra motstånd.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar