JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Vår grupp var bra rent kvalitetsmässigt”

Efter A-gruppen är presenterad så går vi nu vidare till B-gruppen med en del förändringar.

Till vår hjälp har vi Hilma Forsberg som numera återfinns i Falun efter att ha bytt från Borlänge. Hon säger såhär om gruppen. – Min första spontana tanke är att den ser väldigt annorlunda ut från förra säsongen. Många nya lag vilket känns roligt. Svårt att veta nivå men det ska bli kul att möta alla lagen.

Vilka lag tror du vi kommer få se i botten respektive toppen? – Jag tror att Storvreta kommer vara ganska vassa och vi är ju alltid att räkna med. Botten är ganska svårt att avgöra men något av de nya lagen, kanske Strömsbro eller Bälinge.

Falun som förra året tog ett imponerande silver, siktar självklart högt igen. – Våra chanser ser väldigt lovande ut och jag tror det kommer gå bra för oss. Våran målsättning är såklart att gå till innebandyfesten och sedan går vi såklart för guldet!

Att Falun kommer ha Storvreta som toppkonkurrenten är nog ingen högoddsare och det är just de matcherna som Forsberg ser fram emot. – Jag tror jag ser mest fram emot att möta Storvreta för att jag tror det kommer bli en väldigt spännande och jämn match. Storvreta har alltid varit roliga att möta tycker jag.

Om vi tittar till spelare. Vem tror du kan överraska och slå igenom i gruppen? – En väldigt svår och bra fråga och det finns många bra spelare i laget och även i serien. Men måste nog ändå säga att Stina Källström kommer vara riktigt vass i målet.

Vem tror du vinner poängligan? – En till bra fråga, det blir nog antingen någon i vårt lag eller någon i Storvreta. Svårt att säga såhär i förväg. Men som sagt finns det många duktiga tjejer som kommer slåss om förstaplatsen i poängligan.

Två lag från B-gruppen fanns på Festen förra året, vilket vittnar om en tuff grupp. Frågan är hur den står sig iår? – Förra året var vår grupp ganska bra rent kvalitetsmässigt jämfört med de andra grupperna. Nu är det många nya lag så det är svårt att säga. Men jag hoppas att det blir en del jämna och roliga matcher i serien.

Om du hade fått välja att ändra en sak med JAS. Vad och varför? – Jag tycker att JAS är en väldigt bra serie för unga spelare. Vet inget specifikt som jag skulle vela ändra på just nu.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar