JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Kampas om platserna i toppen”

För att gå igenom damernas kommande A-grupp, den nordligaste, så har vi tagit hjälp av Hanna Asplund.

Asplund som representerar Örnsköldsvik IBF som senaste åren haft fina resultat, men som nu tappar ett par starka 03:er. – Jag tycker att gruppen känns bra. Det är en del nya, men det känns som att dom kommer in bättre och bättre i gruppen allt eftersom och vågar ta för sig mer och mer både på plan och på sidan av, säger Asplund till bloggen.

I A-gruppen finner vi förutom Örnsköldsvik gånger två (IBK och IBF) lag som RIG Umeå, Dalen, Umeå City, Luleå och till och med två lag från Umeå Västra. –  Jag tror att tabellen kommer se ganska lik ut som ifjol och jag hoppas och tror att vi kan fortsätta kampas om dom platserna i toppen.

Örnsköldsvik tog ett brons i våras och det är ingen tvekan om att målsättningarna finns denna säsongen med. – Som jag skrev på förra frågan så tror jag att vi kan kampas mot topplagen i tabellen och vinna några viktiga poäng. Vårt första delmål skulle jag säga är att komma bland dom fyra bästa i tabellen så vi får kvala till innebandyfesten.

Vilka matcher ser du fram emot mest? – Jag skulle säga att jag mest ser fram emot de matcher som är mot topplagen, för att då är det lite viktigare att ta poäng och de matcherna brukar vara väldigt jämna.

Att lyfta fram en potentiell spelare som kan överraska däremot är svårare. Både i sitt eget lag och hos motståndarna. – Det är en svår fråga då de finns väldigt många duktiga spelare men jag skulle säga att det finns någon/några nya spelare som kan bidra med mycket. Men sen så finns det även en del andra spelare som redan spelat i JAS som jag vet kan leverera på matcherna.

Samma utfall när det kommer till en potentiell poängdrottning i serien. – Det är en väldigt svår fråga men jag tror som jag sa på frågan innan att en eller annan av de nya spelarna kan slå till med en del poäng. Men man kan ju såklart hoppas att jag själv kan vara och kampas där uppe.

Hur tror du ert lag står sig överlag i Sverige? – Jag tror att vi står ganska bra till faktiskt, då vi orkar hålla i hela matcherna ut och har en bra bredd i truppen.

Finns det något du vill förändra med JAS? – Jag tycker jas är bra som det är, men om jag behöver ändra en sak skulle jag ändra så att matcherna spelas med effektiv tid. För att man spelar ändå om en plats till SM och då tycker jag att man ska spela om poängen och att inte tiden ska rulla iväg när bollen är ur spel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar