JAS-bloggen
Intervjuer

Tränarbytet gav guld direkt: ”Fått ett nytt spelsystem”

Novab JAS-cup gick av stapeln under helgen. Cupen som för ett par år sedan lockade ett stort antal tävlande lag, framförallt DJ-lag, men som efter pandemin minskat i deltagarantal.

Ett av lagen som kom till spel var ett förväntansfullt lag från Göteborg, nämligen Lindås. – Tankarna inför helgen var bara positiva! Alla i laget var taggade på att få göra det vi tränat på under försäsongen och få försvara vårt guld, säger Olivia Hjortlöv till bloggen.

Det är ju relativt tidigt – men hur har ni förberett er inför? – Individuellt sett har träningen utanför och på plan pågått under hela sommaren för att ha en så bra grund som möjligt att jobba ifrån vilket jag tycker att alla skött riktigt bra! Inför cupen har fokus legat på att spela ihop laget och bygga jämna formationer som alla kan skapa framåt och spela ett stabilt försvarsspel. Då vi fått en ny huvudtränare Simon Elgán, har vi fått ett nytt spelsystem som även det skall nötas in.

Utöver Lindås så fanns Lockerud, Lerum, Varla, Lillån och Träslövsläge på plats. Alla lag tillsammans i en stor sexlagsgrupp. – Tankarna inför gruppen var främst att ta en match i taget men med målbilden av att det är vi som skall stå i finalen på söndagen. Varje match var lika viktig och vi höll samma inställning inför varje enskild match.

Man inledde helgen med att besegra Göteborgsbekantingen Lerum, med 4-1. – Matchen mot Lerum var en ganska klassisk första match där allting inte sitter helt 100 till en första början. Jag tycker att vi kommer upp i nivå under andra perioden och därefter kan vi fokusera mer uppåt. Vi hade nog kunnat få in ett par bollar till men vi känner oss ändå nöjda med vår insats.

Tydligare resultat blev det under lördagen. Då slog man både Lillån och Träslövsläge med samma siffror, nämligen 7-2. – Både matchen mot Träslövsläge och Lillån var matcher vi var nöjda med prestationsmässigt. Matcherna startade jämnt men vi kunde snabbt börja äga boll och spela vårt spel med fina och kreativa uppspel. När vi väl fick igång rullet spelade vi runt bra och kom till fina lägen. Roligt i matchen mot Lillån var också att vi fick ställa upp med vårt nya powerplay och se vad den går för. När Lillån åker på två utvisningar levererar vi två mål och resultatet går från 2-2 till 2-3 och sedan 2-4 till oss vilket egentligen kändes som startskottet för vår del i den matchen. Efter det var det stopp bakåt och vi fick in tre bollar till. Utöver det jag nämnde tidigare gjorde alla grovjobbet vilket lönade sig i flera fina uppspel och mål i alla kedjor.

Sista matchen under lördagen, den tredje, spelades mot Varla. Tight blev det, men man vill till sist med 3-2. – Matchen mot Varla var den tredje för dagen och det märktes såklart i kroppen. Vi försökte att se på matchen som vilken som helst och gå in med rätt inställning och höja varandra. Tekniken och spelet var inte riktigt där vi vill vara i nivå men trots det löser vi tre poäng med ett resultat vi kan vara någorlunda nöjda med.

Förlust i sista mot Lockerud. Vad gör att ni förlorar? Det som gör att vi förlorar på morgonen skulle jag främst säga att det beror på att vi in inte riktigt är där. Vi vet vad vi ska göra men gör det inte till 100%. De sista 20% saknas och de drar nytta av våra misstag vilket gör att vi får ett par onödiga mål i ryggen. Vi har vissa farliga målchanser, men även där studsar det fel stundvis och vi hade kunnat utnyttja dem bättre. Redan innan var vi förberedda på en tuff match och att det var samma lag vi skulle möta under eftermiddagen. Därför var det extra viktigt för alla att tänka på sin egen del i det hela och fokus på att minimera småmissarna i matchen efter.

I och med upplägget så blev det en final direkt. Den mellan ettan och tvåan, vilket då blev just Lockerud och Lindås. Väl där i finalen var det Lindås som tog revansch och vann med 5-4. – I finalen finns det mycket som vi gör bättre än på morgonen. Inställningen är mycket bättre och vi går in med 100% i alla dueller. Även i denna match satsar vi på ett stabilt försvar där vi kan ta tag i spelet och rulla till oss lägena på vårt sätt utan att halka in i deras spel. Matchen är jämn och vi var laget som satte våra lägen, vann närkamperna och hade mest vilja och fick ta med oss guldet hem till Göteborg.

Någon du vill hylla lite extra efter helgen? – Efter helgen vill jag ta chansen att hylla alla mina medspelare men jag vill speciellt lyfta våra grymma målvakter Elin Normén och Tuva Iström. Två lite yngre tjejer födda 2006 som alltid levererar och gör ett riktigt bra jobb i kassen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar