JAS-bloggen
Intervjuer

Gick obesegrade genom JAS-elit: ”Hade krafter kvar i alla spelare”

I helgen så avgjordes den numera klassiska JAS-Elitcup i Örebro där en drös med JAS-lag på killsidan kom till spel även denna gången.

Ett av lagen med kortast resväg som var på plats var Karlstad. – Roligt att få komma igång med lite matcher, säger Noah Swahn till bloggen.

Hur hade ni förberett er inför?

– En bra försäsong, även en hel del inneträningar med boll och klubba. Relativt lite träningar tillsammans däremot, men vi fick ihop det tycker jag

Karlstad placerades i grupp ett, där totalt sex grupper kom till spel. I sin grupp ställdes man mot Lund, Ekerö/Järfälla och AIK. – Inga lag vi tidigare mött vilket alltid är roligt, man har ingen aning om hur de spelar eller vilka som spelar i lagen och det har både sina fördelar och nackdelar.

I den första matchen ställdes man mot AIK, ett AIK som saknade ett par spelare som tillhör A-lagstruppen. Karlstad vann till sist med 6-2. – Riktigt skönt att starta cupen och helgen med en vinst, tycker att vi får ett bra rull och hittar varandra bra över hela banan för att vara första matchen.

Tillslut blev det rent hus i gruppen då man följde upp med att slå Järfälla/Ekerö med 3-2 och till sist Lund med 3-1. – De två sista gruppspelsmatcherna är något sämre än AIK matchen tycker jag. Vi har inte samma tempo och slarvar en hel del, men tack vare att vi jobbar som ett lag går vi segrande ur de två matcherna också.

I åttondelsfinalen fick man tack vare en märklig lottning, möta Järfälla/Ekerö på nytt. Denna gången vann man med 3-1. – Vi kom inte alls upp i nivå den matchen och tog egentligen inte med oss mycket ifrån den matchen mer än vinsten, det mesta var att glömma och fokusera på nästa.

I kvartsfinalen kom istället ett styrkebesked. Man slog Lindås med stabila 4-0. – Jag tycker att siffrorna speglar matchen, vi är det bollförande laget som trycker på hela matchen vilket då också speglas på tavlan.

Munka Ljungby väntade i semifinalen. Ett lag som hade imponerat och slagit ut både Huddinge och Storvreta, men en 4-2 seger blev det för Karlstad. – Munka var de bästa laget vi mötte i cupen och de inledde riktigt starkt vilket ledde till ett 0-2 underläge inför andra. Sedan tycker jag vi tar tag i taktpinnen, gör en riktigt bra andra period och vi orkar trycka på hela matchen vilket jag tror är det som avgör matchen.

Än mer dominanta var man i finalen, iallafall sett till siffrorna. 6-1 blev det och man säkrade därmed guldmedaljen och gick obesegrade genom turneringen. – Vi ställs mot ett Täby som vi vet är ett skickligt lag. Men eftersom vi rullat på såpass mycket folk genom hela turneringen hade vi bra med krafter kvar i alla spelare och Täby orkar inte riktigt. Vi var det bättre och starkare laget genom hela matchen.

Någon speciell du vill hylla lite efter turneringen?

– Vill hylla hela laget efter en starkt genomförd turnering. Ska man hylla någon lite extra så är det William Cerwall som stod för en hel del poäng och som alltid håller en väldigt hög nivå i varje match.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar