JAS-bloggen
Intervjuer

Nytt förtroende i blågula dressen: ”Kvitto på att man gör något bra”

Förra veckan så tog Jonathan Brolin ut en ny landslagstrupp inför stundande EFT som kommer här i början av september när man beger sig ner till Schweiz.

För snart en månad sedan så var man över till Finland och spelade två träningsmatcher bland annat plus ett antal träningar. En av dem som var med var Växjös Emil Nyh. – Det var väldigt häftigt att få möjligheten att åka till Finland och spela sina första landskamper, något man lär komma ihåg, säger Nyh till bloggen.

Han var en av dem som fick nytt förtroende där det i övrigt fanns ett par nya ansikten. – Det kändes väldigt roligt när beskedet kom att jag kom med eftersom det är ett kvitto på att man gör någonting bra samtidigt som man vet att man konkurrerar med extremt duktiga spelare på samma position.

Nu är det som sagt klassiska EFT som väntar där man ska få mäta sina krafter mot övriga toppnationer. – Jo, men jag tror att den ”turneringen” kommer bli väldigt lärorik för att se hur vi ställer oss mot Schweiz och Tjeckien också efter två väldigt intensiva matcher mot Finland. Vi är även en väldigt go grupp så det kommer bli kul.

Vad tror du om motståndet som kommer?

– Finland har vi ju redan mött så där vet jag ungefär vad som väntar, men har sämre koll på Schweiz och Tjeckien, men jag tror matcherna kommer bli väldigt intensiva med högt tempo och väldigt mycket närkamper. Fysiken kommer spela en stor roll i slutändan.

Nyh som är en klassisk ganska avig forward med fina styrkor på offensiv tredjedel vet vad han själv vill bidra med. – Jag ska bidra med att jobba stenhårt, både i presspelet och backchecken samt att hjälpa mina lagkamrater att bli bättre. Sen förhoppningsvis någon delikatess.

Även om det är tidigt på säsongen så är det ett VM som väntar fram till våren, ett givet mål för alla i den här åldern. – Just nu är det inget ja tänker på överdrivet mycket, men det är klart att det är dit man vill, det är målet. Men det är en hel säsong emellan och mycket kommer hända innan dess.

Hur har din uppstart i Växjö varit?

– Den har vart händelserik rent innebandymässigt, mycket träningar och ett par träningsmatcher, även med ny tränare känns det väldigt positivt inför den nya säsongen och känner mig väl förberedd för att åka till Schweiz om lite mer än en vecka.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar