JAS-bloggen
Intervjuer

Äventyret på andra sidan Atlanten: ”Hörde av sig och ville ha mig som spelare”

Under sommaren så var Tim Lindberg, till vardags i KFUM Jönköping, iväg på ett stort innebandyäventyr som även flera andra svenskar var.

Han och flera andra, var över i USA för att spela NAFL, en nystartad liga/cup som avgjordes under sommarmånaderna. – Det började med att USA hade ett u16 landslag i Jönköping och tränade här och mötte vårat 05 lag och efter det fick pappa en bra kontakt med en av två grabbars farsa som var väldigt delaktig i innebandyn i USA. Ett år senare hörde han av sig och ville ha med mig som spelare och min pappa Henrik som coach. Vi tog även med min kusin Lucas, säger Lindberg till bloggen.

NAFL är alltså ett nytt koncept där ett par lag kommer till spel. Lagen hade i sin tur både inhemska spelare, men även spelare från Sverige, Finland, Tjeckien. – Det är fyra lag med i turneringen. Fresno Force, Forth Worth Jaguars, Utah Raptors och Florida Vikings. Så turneringen höll på i femveckor där man varje helg åkte till lagens stad och spelade mot alla lagen. Efter att alla lagen hade spelat alla matcher i alla städer, slutade det i Dallas Texas med slutspel. Då blev det att ettan mötte fyran och tvåan mötte trean enligt tabellen som man har fått poäng under alla matcher under de tidigare veckor. Så eftersom vi vann gruppen så mötte vi Fresno Force i semifinal och sen i final mötte vi Jaguars som vann sin semifinal mot Utah. Sen blev det vinst i finalen! Det är ett måste på 25 % Amerikanare och sen får resten vara utifrån.

Lindberg och hans andra lagkamrater såg till att vara på plats en viss tid innan så att laget kunde få ett par träningsmöjligheter tillsammans. – Jag kom till Orlando Florida så vi kom när de var tre veckor kvar så vi hade 1,5 halv vecka i Orlando att träna. Så vi tränade ungefär 5-6 träningar på innebandy planen men även så tränade vissa i laget på gymmet. Så vi hade inte superlång tid att spela ihop oss med de funkade bra ändå!

I och med upplägget så var schemat i sig späckat och helgerna innebar flertalet matcher. – Schemat var både bra och mindre bra då det ibland var två matcher, men även tre stycken på en dag och då blir det inte mycket återhämtning mellan matcherna, men det var annars bra schema. Varje helg så spelade man tre matcher så två stycken på lördag och en på söndagen, men i Dallas var det två stycken på första dagen och tre stycken sista dagen.

Som Lindberg nämnde ovan så lyckades man gå hela vägen och finalen vann man med klara 11-3 till sist. En häftig resa och upplevelse att få vara med om. – Det var riktigt kul match att spela, speciellt för mig som inte var matchen tidigare mot dom på grund av skada. Så tyckte jag det var kul men ännu roligare att vi spelade så pass bra och att det blev det resultatet som det blev.

Vet du redan nu hur planerna inför nästa upplaga är? – Har faktiskt ingen jätte koll än, men tanken är att det ska fortsätta och att det ska förbättras och utökas med fler spelare och lag, men mer än så har jag inte koll på.

Vad tar du med dig från upplevelsen? – Vänner från hela världen som jag idag fortfarande har kontakt med, men också en fantastisk resa. Sen en guldmedalj med såklart!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar