JAS-bloggen
Intervjuer

Segrare i säsongen första cup: ”De äldre har gett de yngre en trygghet”

I helgen spelades Newbody Floorball Cup, den tredje upplagan där man kom till spel både i HJ och DJ-klass.

Ett av lagen på plats i HJ-klassen var långvägas Team Thorengruppen som trots det tidiga datumet hade ett par pass i benen. – Vi hann träna fem långa pass i början av augusti och spela en internmatch mot division 1 laget, för att få ihop gruppen, säger Max Bergström till bloggen.

Försäsongscuperna är speciella och tidigt på säsongen kan det vara svårt att få stäm och olika fokus brukar figurera. – Det var viktigt att alla var fullt fokuserade på de få träningspass som vi hade. Vår prio var att få ihop laget på ett bra sätt och självklart så var ju målet att vinna cupen.

Bergström är född 2006 och gör därmed första säsongen i JAS och dessa sammanhang. – Jag blev jätteglad när jag fick veta att jag blev uttagen till cupen. Min känsla var att det skulle bli en kul utmaning att få spela mot äldre och tuffare motstånd. Jag var riktigt laddad och förväntansfull.

Man placerades i en fyrlagsgrupp dör man mötte Sirius, Vendelsö och Åkersberga som vad hemmalag i cupen. Just Åkersberga mötte man i fredagens första match och vann till sist med 3-2. – Vi hade haft en tuff dag, vi startade med tåg från Umeå 06:00 och med lite strul blev det en lång resa. Vi var lite spända då det var första matchen och vi kom inte upp i kapacitet. Men vi lyckades ändå ta hem vinsten.

I match två som spelades mot nästa Stockholmslag, Vendelsö, så blev det en storseger. Hela 9-0 slutade matchen. – Jag tycker att vi får igång vårt spel fort in i matchen och alla våra tre femmor levererar och vi genomförde matchen på bästa sätt.

Match tre var den som på pappret såg ut att bli tuffast, nämligen den mot Sirius som flyttat upp flera spelare i sin A-lagstrupp kommande säsong. Där visade man styrka och vann med 3-0. – Mot Sirius var det gruppfinal och vi ville verkligen vinna gruppen för att ge oss dom bästa förutsättningarna i kommande slutspel. Jag tycker vårt försvarsspel fungerade riktigt bra den matchen och vi tar hem en stabil seger.

Gruppsegern lade grunden till en bra lottning i slutspelet och Onyx i första matchen blev en munsbit. Hela 12-3 vann man med. – Nu var matcherna 3×20 för det är slutspel och det tyckte vi var en fördel för oss för vi hade mycket energi och ork. Lagmaskinen fungerade bra och vi höll ett högt tempo med boll hela matchen.

Om kvarten var enkel så skulle semifinalen bli betydligt tuffare när man skulle möta Bele Barkarby där man till sist vann med 6-4. – Semifinalen var en väldigt fysisk match. Vi går ifrån med en 4-1 ledning, men på några minuter står de 4-3 och matchen står och väger tills mitten av tredje perioden. Då orkar inte Bele längre och vi vinner matchen.

Vad sa ni inför finalen? – Farsta var en av våra favoriter till slutsegern. Ett rutinerat lag med en bra förstafemma. Vi såg framemot att möta dom på K-Rauta arena. Vi skulle inte spara på några krafter de sista 3×20 minutrarna.

Väl i finalen visade man på nytt sin styrka. Trots underläge så vann man till sist med 7-3 och säkrade därmed cuptiteln. – Spännande final. Vi tar ledningen men hamnar sedan i underläge för första gången i cupen, vi visar bra moral, vi blir inte stressade och vi fortsätter med vårt spel. Ju längre matchen går så tar vi över mer och mer och vinner med 7-3. Vi lyckades få ihop gruppen, laget visade en otrolig energi och alla nya spelare fann sin roll. De äldre spelarna har gett de yngre en trygghet och laget har verkligen samarbetat. Spelarna pushar på varandra under alla matcherna med stöttande rop. Tränarna lyckades verkligen sätta ihop ett bra gäng som fungerade ihop, de gav oss framgång.

Någon du vill lyfta fram? – Vår kapten Arvid Granvik vill jag lyfta fram. Han fick veta en vecka innan cupen att han hade blivit vald som kapten. Han lyckades verkligen i sin roll som ledare både på och utanför planen.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar