JAS-bloggen
Intervjuer

Given pjäs uttagen till U19-VM: ”Jag blev förvånad”

Förra veckan så presenterade Camilla Granelid och hennes stab truppen inför U19-VM som spelas i årsskiftet efter att ha blivit uppskjutet.

En av de uttagna var Juni Söderqvist, född 2003 som till vardags numera tillhör Team Thorengruppen. En av spelarna som enligt många hade en given plats i truppen. – När jag fick beskedet blev jag förvånad men samtidigt väldigt glad. Att få representera Sverige i ett VM är något jag haft som mål länge och att faktisk få chansen att göra det känns ofattbart, säger Söderqvist till bloggen.

VM skulle egentligen spelats under våren på Nya Zeeland, men med tanke på pandemin och omständigheterna runtom i världen så har turneringen både blivit flyttad både i tid och geografisk plats. En uppladdning och resa som varit speciell för spelarna också. – Det är ju som sagt inte många samlingar så oavsett blir det ganska långt mellan varje. Men nu blev det som sagt ännu mer framflyttat vilket har varit lite speciellt.

Söderqvist som under juni tog studenten från RIG och därmed slutförde sitt tredje läsår. – Det var ju min sista säsong med RIG och att ha fått göra den med det laget vi hade i år går nog inte att beskriva. Att vi till och med avslutade med ett SM-guld satte nog pricken över i:et. Det knöt som ihop det två förra säsongerna som inte kunnat avslutats på grund av pandemin. För mig själv har säsong gått lite upp och ner. Det jag känner att jag utvecklat är hur jag ska hantera motgångar och situationer under matcher men även utanför.

Som det nämndes högre upp så blev Söderqvist klar för TTG efter studenten och blev därmed kvar i Umeå. – Jag har varit här i Umeå under sommaren och efter studenten började vi med egenträning så jag har kört försäsongsträning fram till denna vecka då vi gått in i hall och börjat köra innebandy igen.

Innan man beger sig till Polen för att slåss om medaljerna så ska ett läger i Malmö genomföras. – Jag tror att lägret kommer bli väldigt viktigt inför turneringen då jag tror att vi kan få ihop gruppen maximalt inför VM. Jag tror också att vi kommer träna special teams och andra småsaker som är viktiga inför matcherna.

Tittar vi sedan på VM så kommer ni spela mot Tjeckien, Slovakien och Norge. Vad säger du om den gruppen på förhand? – Jag tror att det blir en jämn grupp, men också en grupp där jag tror vi har stora chanser att gå vidare om vi gör det vi ska och tror på oss själva.

Om vi ser till truppen. Hur skulle du beskriva truppen och dess egenskaper? – Vi har en stark trupp där vi har bra spelar på alla positioner. Jag tycker också att på de samlingar vi haft har vi fått ihop gruppen väldigt bra så vi är ett riktigt härligt gäng. Det ska bli jättekul att få göra resan tillsammans med dem.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar