JAS-bloggen
Intervjuer

Siktar på att göra JAS-debut: ”Ett av mina mål för säsongen”

Under helgen presenterades en lista på potentiella rookies kommande säsong som hade kunnat slå igenom när man gör sina första matcher. En av dem var Isaac Lindberg, född 2006.

Lindberg som vi föregående säsong hittade i Täby där han trots utebliven speltid i JAS, hade en säsong som i slutändan fick en bra träff och utveckling. – Själv skulle jag säga att det har gått helt okej, dock kändes det bättre i slutet av säsongen då jag har fått ut det jag kan på plan och därför presterat bättre. Särskilt nere i Kalmar och i Prague games.. Ett stort problem dock är att vi blandar linorna väldigt mycket vilket gör att vi inte hittar varandra lika bra vilket gör det svårare att spela. Samtidigt fick jag stort förtroende i PP där jag pointade hela säsongen, säger Lindberg.

Istället har speltiden kommit i dels USM, men framförallt i Stockholms lokala HJ-serier som har en typ av rankingsystem där hans lag spelat i serie 2 och 3 främst. – Den tuffaste serien som vi spelade i var HJ2 som alla håller en bra nivå. Spelet blir annorlunda jämfört med de andra serierna samt att man måste använda kroppen på ett annat sätt för att skydda boll. Inom HJ3 är lagen mer varierat och därför kan det blir både tufft och lite lättare. Inom mörkröd känner jag lite samma som HJ3 att lagen varierar lite, dock så blir de bästa motstånden väldigt bra i serien eftersom de flesta vill toppa för att vinna.

Även om Lindberg inte spelat JAS, så har han både sett och hört en del och har en ganska klar bild för sig vad serien och dess vikt skulle betyda för honom. – De flesta vill nog spela jas eftersom det är en såpass stor sak inom ens karriär innan man tar nästa steg. Jag tycker det skulle vara roligt att få vara en del av ett JAS-lag både för utveckling, men även för att få vara med i Festen där man får köra mot de bästa lagen.

Hur ser du på säsongen som kommer?

– Tittar vi på kommande säsong ser jag det på ett positivt sätt. Jag tror att det kommer gå väldigt bra för min del och hoppas spela JAS redan i år vilket är ett av mina mål för säsongen.

Utöver just att kunna få möjligheten att spela t.ex. JAS, så finns det flera aspekter att väga in för att få en optimal vardag. Träningsmiljö, roll, träningsmängd och dylikt är några av de ämnen som oftast diskuteras. – För att få bästa möjliga utveckling är det väldigt viktigt att känna sig trygg i laget samt en bra laganda. Det är även viktigt med stöttande tränare som ger bra feedback. På träningar är det viktigt att det är fokus så att ingen förstör träningarna både för sin egen skull, men även för andra. För att få bästa träning är det även viktigt att sätta mål för vissa saker man vill tänka extra på. Det gäller även att inte ha för få träningar i veckan men inte heller för många så man tröttnar. Själv skulle jag också säga att det är viktigt att träna acceleration och speed för att kunna ta vara på lägen där man kan springa in i nya ytor. En till sak som är viktig är match. Där kan man ta ut det man har lärt sig på träningar och man kan även testa nya saker när man är såpass ung.

Lindberg spelar till vardags med en av de nya leverantörerna på marknaden, nämligen Deemonz, som senaste säsongerna etablerat sig allt mer och släppt både lindor, blad och flertalet klubbor där just Lindberg nyttjar materialet. – Jag kör med Deemonz NAKED med P1 soft bladet vilket jag gillar väldigt mycket. Skaftet är superlätt och bladet ger en skön touch med bollen vilket jag tycker är väldigt viktigt för min teknik. Skotten blir även dom väldigt bra.

Vad vill du utveckla under kommande säsong?

– Nu under försäsongen blir det en hel del gym och intervaller för att bli snabbare och starkare i närkamper. Kommande säsong vill jag jobba vidare med avsluten och ta större ansvar i matcherna. Kommer också börja på NIU och hoppas på att få bra individuell utveckling. Kommer bli en kul säsong.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar