JAS-bloggen
Intervjuer

Stadslagsduo klar för Täby – mer kan komma: ”Funderat på Täby under en längre period”

Täby kan presentera två starka nyförvärv inför höstens JAS-säsong som gör att man definitivt blir att räkna med på nytt.

Det är duon Ville Lorendal och William Holmgren från Väsby som ansluter. Två spelare med stadslagsmeriter för Stockohlm. – Har funderat på Täby under en längre period och nu när mina kompisar som är 03:or inte har ett till JAS-år att spela, blev valet Täby eftersom jag och min kompis Alex Jansson har snackat ett tag om att spela med varandra och nu kändes tiden rätt att byta då det är sista året i JAS, säger Lorendal till bloggen.

Holmgren fyller i: – Jag valde Täby då jag känner många där och jag var lite avvaktande när det kom till beslut om vart jag skulle spela för att jag just ville kolla med Ville om vart hans tankar var. Jag har även mött Täby flertal gånger och känner många nya där men också för att jag vill spela med Ville för att vi känner varandra väldigt bra på planen och han står alltid rätt vilket gör det väldigt enkelt att spela med han.

Ser man på senaste säsongerna så har lagen från Stockholm haft svårt att prestera fullt ut. Även om man tagit sig till Festen så har medaljerna uteblivit, vilket visade sig i våras när tre lag från Stockholm fanns med i Uppsala, men inget lag tog sig längre än kvartsfinal. Ett problem som många är införstådda i. – Jag skulle säga att det är många duktiga talanger i Stockholm men dom flesta är utspridda i olika lag , men Stockholms innebandyn ligger också lite efter inom det fysiska spelet skulle jag säga, säger Lorendal.

Holmgren får samma fråga: – Jag tror det är som Ville säger att fysiken och det snabba spelet ligger Stockholmslag efter med men även just att dom flesta talanger runt om Stockholm lirar i olika lag vilket gör att det inte når hela vägen.

Hur ser tränings och matchupplägg ut? – Vet inte än hur tränings och matchupplägget är utan jag förlitar mig på tränarna där, säger Lorendal.

Holmgren får istället frågan om kommande säsong och lagets chanser. – Jag tror att våra chanser är rätt så stora då jag känner att vi har ett lag med många olika egenskaper och att alla i laget gör sin grej som den är bra på. Vi mötte Täby förra året och det har vart jämna matcher och jag som stått på andra sida vet att det är ett lag med hög kapacitet och har många matchvinnare.

Vad känner ni själv att ni vill bidra med?

Lorendal: Jag kommer nog bidra med poäng förhoppningsvis och att vi har kul innanför plan och utanför.

Holmgren: Jag kommer nog att bidra till några sköna dribblingar Men även mycket pepp på plan som gör att alla är med. Jag kommer att göra mitt yttersta för att publiken ska bli nöjd men också se till så att Ville kan göra sina poäng:)

Håll utkik på Täbys JAS-instagram då det enligt rykten kan dyka upp fler nyförvärv framöver.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar