JAS-bloggen
Intervjuer

Lämnade RIG – klar för SSL klubb: ”Jag utvecklades inte som innebandyspelare”

Det står nu klart att Emma Ekenlinde, som lämnade RIG Umeå under våren, till hösten kommer representera Nacka Wallenstam i SSL.

Ekenlinde som för snart två år sedan packade sina grejer och flyttade upp till Umeå för att förverkliga en dröm för många innebandyungdomar. – Det är såklart svårt för en 15 åring att lämna sin familj och stå på egna ben, laga mat och tvätta kanske inte var min starka sida, men man kunde alltid ta hjälp av varandra när man bodde tillsammans, säger Ekenlinde själv till bloggen.

En flytt som görs tillsammans med andra tjejer och killar i samma ålder där en vardag består av skola, träning och boende tillsammans. – Det blir lite som att leva i en bubbla, träningar, matcher, skola och bo på elevhem.

Säsongen 20/21 blev ju spolierad av pandemin, men den här säsongen fick krönas med ett guld i JAS där Ekenlinde dock inte fanns med hela vägen. – Jag hade redan hunnit flytta hem när innebandyfesten var, om jag skulle sammanfatta dessa två år skulle jag säga att det har varit tufft men också lärorikt.

Vad skulle du säga att du utvecklat under din tid? – De var just det som var en av anledningarna till att jag valde att flytta hem, jag kände inte att jag utvecklades som innebandyspelare.

Hur svårt var att det att ta beslutet?

– Jag tror egentligen inte att RIG är för alla, det kändes helt rätt att flytta hem och det var inte ett svårt beslut för mig att ta.

Innan hon flyttade upp så representerade hon Huddinge, men nu föll istället valet på Nacka Wallenstam. Stockholm som har inte mindre än tre klubbar i SSL nu när Åkersberga gick upp. – Det här blir min första säsong i Nacka, jag provtränade med några lag och kände att Nacka var rätt för mig!

När förbundet i veckan släppte serieindelningarna så fanns Nacka med i JAS, i kombination med Värmdö. Det återstår att se om vi får se Ekenlinde. – Jag har skrivit fullt ut med nacka och där ligger mitt fokus.

//Rasmus


Vad har du för personliga mål med kommande säsong?

– Eftersom att det kommer bli min första säsong i SSL så vill jag komma in i tempot men också utvecklas och även kunna bidra.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar