JAS-bloggen
Listor

Nio spelare som kan byta lag: ”Pratar förbjuden övergång”

För drygt två år sedan gjorde jag listor där jag föreslog potentiella värvningar som borde kunna ske sett till ambition, geografisk aspekt och förväntad positionering i kommande säsongs gruppspel. Här kommer en repris!

Niclas Sundblad – från Hagunda IF till IK Sirius IBK: Är detta möjligt? Jodå, med tanke på att Sirius åkte ur så skulle U19-backen Sundblad kunna tillhöra Sirius för JAS och sedan spela på en dubbellicens till Hagunda i SSL. Även om Hagunda stod för klart godkända 19 poäng föregående säsong och Sirius tappar en del 03:or så ser jag fortsatt att Sirius kommer vara klubben i förarsätet av just dessa två. En bra 04-kull finns och killar födda 05-06 som tog sig till Festen i USM. Hade man kunnat få in en starkt defensiv Sundblad så hade de varit en dröm.

Axel Sandberg – från Skattkärr IK till Karlstad IBF: Karlstad tog en andraplats förra året och lär med sin 04-kull inte vara helt oävna även under kommande säsong. Ett starkt namn som finns i trakten är Axel Sandberg som gjort bra ifrån sig i division 2 kommande säsong och hade kunnat kombinera JAS i Karlstad med division 1 spel i samma förening. Fin teknik och ett moget centerspel under långa stunder.

Casper Jonsson – från Gransholm till Växjö IBK: Gransholm som tidigare haft ett utbyte mot Hovshaga, men därefter inget mer inom just JAS även om man nu kommer köra till hösten. Jonsson som är en av de ledande spelarna i det här laget hade utan tvekan kunnat ta klivet till Växjö för JAS och där det nu i och för sig ”bara” är division 2-spel. Numera back oftast, men har tidiga agerat centerpositionen med bravur emellanåt. Duktig tvävägsspelare, duktig i bollvinster och en äkta lagspelare. Hade kunnat bli tongivande direkt i JAS-laget.

Oliver Staiger – från Jönköpings IK till KFUM Jönköping: Sett till att Staiger kom till JIK under säsongen, lär säkerligen ha en hel del träningstid i SSL osv så lär detta inte ske, men ser man till JAS inom staden så är KFUM på gång ordentligt och lär kommande säsong kunna bli stadens bästa. Jönköping har ett par 04:or via Sanda som står sig klart godkänt, men inte mycket mer än så vilket även gäller Hovslätt. Hade KFUM kunnat få in Staiger i JAS hade man haft en ruggig vänstersida.

Oscar Nordén – från IBF Borlänge till IBF Falun Ungdom: Egentligen är det IBF Gagnef som Nordén isåfall kommer lämna där han spelade JAS under säsongen, men han har efter det hunnit spela en cup med Borlänge som självklart också kan vara ett alternativ. Falun som dock tappar mycket 03:er och har glesare kullar därefter behöva fylla på. Vad jag vet är Alexander Måhlberg bland annat klar vilket självklart är ett superintressant namn, men fler kommer behövas. Nordén som finns inom pendlingavstånd hade kunnat tillföra en del spets här med sin fart och teknik.

Olle Ström – från Sandviken AIK till Gävle GIK: Under flera år har Olle Ström varit oerhört spännande där han fått känna på JAS-spel i fyra säsonger. Men faktum kvarstår att nu är det bara två JAS-år kvar och Sandviken kommer inte ens till spel. Gävle kan också bli något svagare kommande säsong, men andra förutsättningar finns och vill Ström ge sig chansen så både den målfarliga forwarden överväga en flytt kommande säsong.

Emil Thorberg – från Djurgården IF till AIK IBF: Wow, här skulle vi snacka förbjuden övergång. Thorberg som kom i höstas till Djurgården har snabbt spelat till sig en given plats och visat sig oerhört talangfull. AIK som har ett bra lag på gång (även om Måhlberg lämnar) vilket man visade i USM kan bli än bättre kommande säsong. Sedan finns ju faktiskt även Giulotte och Rosén att tillgå som det ser ut i nuläget. Thorberg hade iallafall varit intressant att se i omgivningen!

Lukas Nodby – från IBK Göteborg till FBC Lerum: Den rightfattade forwarden har gjort sig allt mer utpräglad som en riktig sniper med flera fina andra egenskaper. Göteborg som hade något fint på gång under ett par år får nu se sin 03-kull lämna över och där bakom blir det tyngre. Lerum i sin tur som kommer sakna Anton Svanberg hade behövt en rightad ersättare och Nodby hade varit ett spännande alternativ i den miljön.

Lukas Hedenfalk – från IBK Lund till Höllvikens IBF: Lund som hade en tuff säsong bakom sig ryktas satsa igen, men visst tusan kommer Höllviken ändå vara bättre oavsett? Jodå och med sina redan starka 05-kull hade de varit intressant att se Hedenfalks intåg för att öka bredden rejält. En poängstark och målfarlig anfallstyp med mycket innebandy att utveckla.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar