JAS-bloggen
Intervjuer

Belönas med ny chans i U19: ”Vem vet, kanske slänger in en golvzorro”

I torsdags släppte Jonathan Brolin med tillhörande stab en ny U19-trupp.

Det är drygt en månad sedan man hade ett läger på Bosön där man spelade två träningsmatcher. Gävles Arvid Hansson var ett av namnen som var med då. – Bosön var riktigt roligt! Proffsigt upplägg med sköna killar. Jag spelade matchen mot Täby och det kändes stort att få spela en match med landslagströjan (även om det bara var en träningsmatch). Vi vann och det var nyttigt för oss att få testa nytt spelsystem under riktigt match, säger Hansson.

Även denna gången så fick Hansson en plats i truppen trots att det var betydligt färre spelare uttagna. – Jag satt i bilen påväg för att skjutsa Gävle profilen Vincent José Gomez när jag fick beskedet, det vart ett klassiskt glädje skrik.

Nu är det 23 spelare uttagna, nästan en halvering sett till vilka som var med på Bosön. – Det spelarna som är med nu är det såklart sjukt bra kvalitet på. Kolla bara på vissa av spelarna som var på Bosön som inte kom vidare.

Läger i Finland väntar, hur ser du på det? – Jag är riktigt laddad, har ju drömt om det här sen jag var liten. det kommer vara en grym möjlighet för oss 23 tillsammans med staben att bli ännu tajtare som grupp och förhoppningsvis köra över Finland.

Hansson född 2004 hade redan under säsongen speltid i Allsvenskan, men vill ni visa upp mer av sina sidor. – Mina styrkor som innebandy spelare just ligger mest i det defensiva spelat, vinna närkamper och löpdueller. Men nere i Finland ska jag försöka visa upp lite mer offensiva kvaliteter. Vem vet jag kanske slänger in nån golvzorro.

Hur ser den fortsatta försäsongen ut? – Försäsongen för mig ser ut som så att vi kör med GGIK och individuella upplägg från Våran fystränare Maria Apel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar