JAS-bloggen
Intervjuer

Återvänder till FBC: ”Finns väldigt fina möjligheter att utvecklas”

FBC Kalmarsund har presenterat en hel del nyförvärv senaste veckorna, främst spelare från CL98 som återvänt efter en säsong.

I CL så fick många av spelarna chansen att spela divison 1 och JAS där man missade playoff till sist. En av dem var Towa Nilsson – Det var överlag en bra säsong tycker jag, det blev ju min första säsong i både jas och Division 1 eftersom att förra säsongen blev inställd och jag endast hann spela 1 jas match med FBC kalmarsund då. Det var en rolig säsong med mycket nytt, men det var ett härligt gäng spelare som man fortfarande har som kompisar idag, säger Nilsson till bloggen.

Hur tycker du själva att du utvecklats? – Jag tyckte inte att jag utvecklades speciellt mycket under säsongen spelmässigt, utan det var mest fokus på lagets utveckling under säsongen, men såklart utvecklades jag lite. I och med att jag spelade seniorinnebandy för första året och då får man lite mer fart och fysiskt spel.

Kalmarsund som nått SSL med sitt A-lag och som har satsat rejält på damsidan vilket har satt prägel när spelarna gjort sina val. – Det var ett svårt beslut att ta, man fick jämföra de olika lagen med varandra, men att det blev FBC Kalmarsund beror främst på att det finns väldigt fina möjligheter att utvecklas som spelare, medans man i CL mer spelar för att det är roligt. Det finns även bättre förutsättningar i FBC eftersom att de har två lag i SSL och är en stor klubb som just nu även satsar på tjejsidan. Det gör att jag även kan få träna lite med SSL. Sedan är det väldigt kunniga tränare som varit med länge inom innebandy och det känns tryggt.

Upplägget är redan nu spikat inför fortsättningen, både för försäsongen, men även under säsongen. – Upplägget som det ser ut just nu under försäsongen är att vi har tre träningar i veckan gemensamt div 2 och jas, där vi kör halva träningen Gus och halva innebandy. Sedan under säsongen blir det tre gemensamma träningar med div 2 och jas och ibland kommer vi att ha rena jas träningar. Med matcher så spelar vi jasmatcher och div 2 matcher, sedan kommer vi även att spela Smålandscupen och starta säsongen med en JAS-cup i Växjö.

Vad tror du om era chanser i JAS? – Jag tror att vi har helt okej chanser i jas, vi är ett lag som kanske inte kommer att vara som bäst kommande säsong utan att vi ska spela jas och göra det så långt som möjligt och såklart hade det varit kul att nå festen. Men jag tror själv att det är mer rimligt att vi kvalificerar oss först nästa år och skaffar mest erfarenhet detta året.

Vad är dina egna personliga mål? – Mina mål den kommande säsongen är främst att utvecklas innebandymässigt och spelmässigt, och samtidigt ha roligt. Sedan är det ju alltid kul om man lyckas komma till festen, men vi får se hur det går.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar