JAS-bloggen
Listor

Säsongens toppar och floppar

Drygt en månad efter att vinnarna korades så har jag nu listat lagen som under säsongen har toppat och floppat.

Flopparna: 

IK Sirius IBK (HJ) – Tog förvisserligen en andraplats i gruppen bakom Falun vilket får ses som godkänt, men sett till att man hade fem stycken 03:er med en hel del speltid i SSL, ett par intressant 04:er och några lovande 05.er så borde det inte tagit stopp i playoff 1. Derbyt mot Storvreta var man favoriter i och ett favoritskap man borde svarat upp bättre på än en 7-8 förlust. Jag trodde i slutändan att laget skulle kunna slåss om medaljer, men så blev inte fallet. 

Telge SIBK (DJ) – Kan tyckas tufft, men Telge storsatsade inför säsongen med flera starka nyförvärv och kunde både i gruppspelet och playoff dominera fullständigt. Väl i Festen så hade jag tippat laget hela vägen till final, men så blev inte fallet. Spelet hackade och till sist missade man slutspelet då Ö-vik och Lund kom före. Gruppen var tuff, men jag tycker ändå man kan säga att det är en flopp då siktet säkerligen var inställt högt. Även om gruppspelet var en succé med 16 av 16 så är ju det tyvärr något som glöms bort när man inte kunde prestera fullt ut i slutändan.

Bele Barkarby IF IBF (HJ) – Fick tacksamma förutsättningar inför säsongens i en av årets svagaste grupper vilket visade sig på Festen där verken Täby eller Åkersberga kunde hävda sig. Jag trodde Bele relativt enkelt skulle nypa en slutspelsplats där man även inför säsongen plockade in Casper Bäcklin i målet. Det blev dock en femteplats till sist som inte alls imponerade i mina ögon även om det ”bara” var tre poäng upp till fjärdeplatsen.

Värmdö IF (DJ) – Efter fjolårets fina start så trodde jag att man denna säsongen kunde kanske nosa på en fjärdeplats åtminstone, särskilt om toppspelarna nyttjades fullt ut. Men med sex poäng upp till fjärdeplatsen och ”bara” fem segrar trots ett par slagpåsar så tycker jag att det fanns mer att hämta ur det här laget än vad man presterade i slutändan.

Lillån IBK (HJ) – Fanns fler kandidater i gruppen, men landade i Lillån. Laget som knutit till sig spelare från ÖSK senaste åren och som även kunde stoltsera med Hampus Morelius hade satt ribban högt. Att komma trea i gruppen är inte överdrivet dåligt, men samtidigt lottades man mot Karlstad och föll till sist där. Målsättningen var högre och i slutändan levde man inte upp fullt ut.

Bubblare: Fröjereds IF (DJ), FBC Partille (HJ), Landvetter IBK (DJ),

Topparna: 

IBK Höllviken (HJ) – Att man skulle tillhöra toppen nere i Skåne var kanske ganska väntat i en relativt svag grupp. Man vann två raka playoff-matcher, men var trots det tippade som jumbo av bloggen på Festen. Väl där motbevisade man och kunde till sist ta en andraplats och även pressa JIK i en kvartsfinal. Oerhört starkt! Nästa år lär man bli än bättre då stommen och spetsen i stort sett är enbart spelare födda 2005 och kanske kryddas med något nyförvärv. 

Örnsköldsvik IBK (DJ) Ö-vik har under senaste åren varit att räkna med i A-gruppen och även kunnat knyta till sig spelare från området, tex när man fick Jäbos tjejer. Inför årets säsong tappade man Svartvadet och Kareståhl till RIG vilket var oerhört tungt såklart. Under gruppspelet blandade och gav man lite, men lite ”lurad” blev man nog då man sällan spelade fullt lag. Väl på Festen trodde jag inte man skulle ta sig så långt, men man motbevisade totalt och pressade till sist Falun om en finalplats innan man kunde ta en bronspeng mot Lund. Oerhört starkt!

Rönnby Västerås IBK Ungdom/Skälby (DJ) – Inför säsongen hade jag knappast räknat med att detta unga och nykomponerade samarbete skulle slå särskilt väl ut, utan hade tippat laget i det nedre mittenskiktet, men med lovord inför framtiden. Laget tog en tredjeplats på 38 poäng och lyckades slå Hagfors i playoff. Väl på Festen så hade jag svårt att se att lagen skulle sluta på annat än en fjärdeplats i gruppen, men istället slogs man om gruppsegern innan man till sist pressade Ö-vik rejält i kvartsfinal. Det här laget bli än mer intressant att följa framöver sett till den unga åldern man har på många av sina stjärnspelare som bara kommer bli bättre och bättre.

Pixbo Wallenstam IBF (HJ) – Att Pixbo skulle vara bra under säsongen rådde det ingen tvekan om, frågan var väl egentligen hur bra man skulle vara? Efter att under flera säsonger värvat duktiga spelare i årskullarna 03-05 så hade man ett stark lag som vann sin grupp och playoff utan några större problem. Man lottades på Festen i en ganska svag grupp och riskerade under ett par minuter att både åka ur gruppen och sluta tvåa och då lottas mot Falun i en kvartsfinal. Tillslut bar det hela vägen till ett guld och det som imponerade mest var förmågan att kunna vända matcher och vara som bäst när det gällde. En oerhört stark bredd där egentligen spetsen i sig kom just av att man hade så många spelare som kunde prestera på den här nivån. Blir en given guldfavorit även kommande säsong där målvaktsposten kanske kommer bli det största frågetecknet.

Träslövsläge IF/Tvååker IBK (DJ) – Inför säsongen så var jag inne på att laget skulle sakna en viss rutin fortsatt och hamnade i det nedre mittenskiktet. Istället fick man träff rejält och när gruppspelet avslutades hade man tagit en fjärdeplats på 35 inspelade poäng med bara fyra poäng upp till en andraplats. Man fick dock tuff lottning mot Lund i playoff och en hedersam 7-2 förlust är inte mycket att säga om där man hade skapligt häng halvvägs in i matchen. Med den säsongen i ryggen finns det goda möjligheter att prestera ännu bättre kommande säsong.

Bubblare: FBC Lerum (DJ), Gamla Stan IBK (DJ), Storvreta IBK (HJ), Värnamo IK (HJ)

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar