JAS-bloggen
Intervjuer

U19-landslaget visar form inför stundande VM: ”Kan ta med oss många saker”

I helgen som var så kunde våra U19-damer samlas i Stockholm för att genomföra en viktig del i uppladdningen inför U19-VM.

En av de uttagna var Faluns Malin Hansson som bara för drygt en månad sedan var med och imponerade stort när Falun tog ett silver i JAS-klassen. – Jag tycker laget gör en jättebra turnering där vi sliter och kämpar för varandra. Vi hade jättebra energi i laget som jag tror har en stor bidragande orsak till varför vi kom så långt. För egen del så är jag nöjd med turneringen, vår femma hittade ett jättebra spel ihop och fick stor utdelning vilket var jättekul, säger Hansson.

Även om Hansson funnits med tidigare i dessa sammanhang så var hon ändå självklart glad över att bli uttagen. – Jag blev jätteglad verkligen, det är ju något man drömt och drömmer om.

Inte mindre än tre matcher skulle spelas mot Finland under fredag till söndag kombinerat med ett par träningar. – Jag hade stora förväntningar på lägret och på matcherna. Sen var jag väldigt taggad på att få träffa alla i laget och spela med skickliga spelare.

Den första matchen under fredagen skulle man till sist vinna på straffar. – Jag tycker att vi har matchen hela tiden och vi har ett bra spel där vi kommer till väldigt många lägen, sen händer nånting i tredje och Finland blir väldigt effektiva och gör fyra ganska snabba mål i tredje perioden och vi tappar det. Sen tycker jag det är starkt av oss att komma tillbaka på straffarna.

Andra matchen blev på nytt relativt tight, men där vann man med 6-4. – Jag tycker vi spela bra och kontrollerat under matchen och vi gör många bra saker på planen. Sen kommer tredje perioden och Finland steppar upp och får in fyra mål. Vi tappar återigen i tredjeperioden vilket är något att jobba på, men i helhet tycker jag vi gör en bra match.

Den tredje matchen skulle även den resultera i en vinst vilket gjorde att man tog full pott. Den matchen fick Hansson se från sidan först innan hon fick hoppa in och säkra segern. – Den sista matchen tycker jag Finland kommer ut lite starkare, men jag tycker ändå vi spelar en bra och stabil match som gör att vi återigen tar hem vinsten.

Vad tycker du ni kan ta med er från helgen?

– Jag tycker vi kan ta med oss många saker. Vårt presspel bland annat tycker jag blev bättre och bättre under helgen samt många uppspel som vi övade på.

VM spelas alltså tidigt här under hösten där spelare födda 2003 och 2004 konkurrerar om platserna i landslagströjan. – Det vore såklart en dröm att få spela ett VM och det hade varit en riktig rolig upplevelse som man aldrig kommer glömma.

Vad känner du själv att du fick visa under helgen?

– Jag är relativt nöjd med min insats, men jag känner att de finns saker som jag hade kunnat gjort bättre. Men det var en väldigt rolig helg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar