JAS-bloggen
Listor

All Star Team – DJ18

Gav mig på att ta ut ett "Allstar team" från förra helgens Innebandyfest. Alla lag hann jag tyvärr inte se spela och laget är baserat på det jag sett och fått till mig.

Målvakter: 

Sara Wallberg, Örnsköldsvik IBF

Maja Lindsjö, RIG Umeå IBF

Kommentar: När Örnsköldsvik i mina ögon skrällde sig alt längre och längre i turneringen så var Wallberg oerhört stabil där laget relativt ofta, lät motståndarna ha spelövertag och var sylvassa i kontringarna. Lindsjö var stabil turneringen igenom och är precis en sådan målvakt man vill ha bakom sig när man kliver in i turneringen.

Linn Löberg, FBC Lerum

Bella Forsling, IBF Falun Utveckling

Emma Hansson, IBF Falun Utveckling

Malin Hansson, IBF Falun Utveckling

Madeleine Larsson, IBF Falun Utveckling

Kommentar: Faluns duktiga förstaline får här ett nytt tillskott i form av Lerums Linn Löberg. Lerum med oerhört fin kvalité överlag på sina backar där Löberg visade upp en kyla med boll, en säkerhets i passningsspelet och ett starkt närkampsspel. Bella Forsling var ett yrvärder deluxe med bra fart och en förmåga att göra bort sin forward. Framåt så kunde Hanssons gång på gång tillsammans med kanske turneringens bästa spelare, Madeleine Larsson, hitta kombinationer för att leverera mål efter mål. 

Frida Hellström, Pixbo Wallenstam IBF

Tindra Byström, Örnsköldsvik IBF

Cajsa Alm, RIG Umeå IBF

Nova Ekedal, Örnsköldsvik IBF

Wilma Selin, Örnsköldsvik IBF

Kommentar: Frida Hellström var tongivande på backen och blandade passningsspel av hög klass med egna raider för att skapa lägen. Åkte på en smäll som gjorde att hon missade lite, men oerhört viktig för sitt lag. Byström var en ledande pjäs med sin räckvidd, sin förmåga att starta vändningar och sitt rejäla spel i egen zon. Framåt finner vi RIG:s tvåvägscenter Cajsa Alm som aldrig gör en dålig match samt Ö-vik duon Ekdal/Selin där Ekdal stod för fart och genombrottsförmåga och där Selin snarare var avslutaren på rätt ställe som så många gånger förut.

Stina Johansson, RIG Umeå IBF

Juni Söderqvist, RIG Umeå IBF

Mira Markström, Jönköpings IK

Nora Kökeritz, Rönnby Västerås/Skälby

Thea Löfborg, RIG Umeå IBF

Kommentar: Söderqvist spelade emellanåt åt center i det offensiva spelet, men även back. I RIG:s man-man spel är hon oerhört viktig och visade gång på gång varför hon rankas som en av Sveriges bästa 03:er. Johansson var säkerheten själv och axlade sin roll på ett utmärkt sätt. Framåt finner vi Mira Markström som får en centerposition där hon själv drev stora delar av Jönköpings offensiv. Snipern Löfborg gör aldrig någon besviken med sina avslut och vid sidan finner vi Rönnbys stjärnskott Nora Kökeritz. Rönnby som överraskade fint och där Kökeritz var involverad i mycket offensivt och tog både avslut och andra initiativ.

Bubblare: Emma Heander, IBK Lund Elit, Ida Hawerman, FBC Lerum Utveckling, Ella Zetterstedt, RIG Umeå IBF, Axina Pettersson, Pixbo Wallenstam IBF, Chanel Lindqvist, IBK Lund Elit, Nellie Vedin, Rönnby/Skälby, Saga Thorén, Karlstad IBF Ungdom, Thindra Stenvall, Storvreta Ungdom IBK, Linnea Hedman, RIG Umeå IBF, Lina Källström, IBF Falun Ungdom, Josefine Ekerhov, Telge SIBK

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar