JAS-bloggen
Intervjuer

Motbevisade bloggens tips: ”Förvånade att vi tippades sist i vår grupp”

Ett av lagen som var nederlagstippade inför Festen var Höllviken som till sist skulle motbevisa förhandstipsen rejält.

Lagen som spelat nere i Skåne tog en andraplats i sin grupp för att sedan slå Genarp i kvalfinalen. – Säsongen har gått lite upp och ner pågrund av olika anledningar där vi tillslut hittade formen efter ett tränarbyte. Sen efter de flöt de bara på och vi började spela som ett riktigt lag, säger Teo Olsson till bloggen.

Ni var ju nederlagstippade av bloggen, hur hanterar man det? – Vi gick in med inställningen att vi hade allt att vinna eftersom inte många trodde på.  Dock var vi förvånade att vi var tippade sist i vår grupp.

I sin grupp hade man också RIG, Storvreta och Huddinge. – Vi såg oss som underdogs och hade allt att vinna. En situation vi tyckte om.

Till sist tog man en andraplats bakom RIG och visade upp fina sekvenser emellanåt. – Ett stabilt gruppspel där vi framförallt visar prov på ett riktigt bra försvarspel. Vi var inställda på att använda vårat snabba kontringsspel som ett vapen.

Andraplatsen gjorde att man fick möta Jönköping i sin kvartsfinal. Efter två perioder hade man ett tufft underläge med 5-3 och hade därmed en del att prata igenom inför period tre. – Först och främst skulle vi sätta en högre press vilket även gör att vi sätter 5-3. Vi skulle få ner bollen djupt för att sedan passa hem till back och sedan ha trafik framför kasse.

Väl i period tre så kom det till sist en sen kvittering och man hade därmed en förlängning framför sig. – Det kändes välförtjänt efter en stark tredje period. Så det var bara in och köra.

Där skulle dock Jönköping ta sig vidare efter att Villiam Sundhall gjorde avgörande målet. Men det fanns saker att ta med sig. – Att innebandy aldrig är över förens sista signalen går. Vi visar bra mentalitet trots vårt underläge inför sista perioden. Vi ger allt och de lönar sig.

En placeringsmatch mot Växjö som ni vinner, hur mycket betyder det?

– Vi ville avsluta med flaggan i topp då visa gör sin sista match för laget. Detta gör vi även fast de var svårt att tagga om efter sudden förlusten i kvarten.

Hur nöjda är ni med turneringen överlag?

– Överlag gör vi en bra turnering och är nöjda med vår femteplats då vi bara har en handfull 03 or i truppen, men såklart ville vi mer.

Någon du vill lyfta fram i laget? – Gustav Rosvall som gör det riktigt bra i målet och räddar oss många gånger. Han är en målvakt som sprider ett lugn bakom sig. Även Andres Appelgren som har tagit steget ner till backplatsen under detta SM. Han har vunnit många viktiga dueller och varit en viktigt pjäs i vårt försvarsspel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar