JAS-bloggen
Intervjuer

RIG stod pall för pressen: ”Vi ser det som en fördel istället för nackdel”

Till sist blev det som de flesta trodde - RIG vann guldet i DJ-klassen och tog tillbaka det guldet som faktiskt IKSU vann senast nere i Växjö då tjejer födda 2001 var äldst.

Som vanligt så hade RIG ett tryck på sina axlar, men något som de börjar bli vana vid numera, framförallt de som går i årskurs 3.  – De är bara roligt, vi ser det som en fördel istället för en nackdel, säger Hanna Modigh.

RIG skulle i gruppspelet möta Växjö, Jönköping och Bele Barkarby. – Vi hade ingen större koll på våran grupp på förhand, utan vi gick bara in med inställningen att de är bra lag eftersom de är 16 bra lag som tagit sig till festen.

Till sist blev det full pott i gruppspelet även om man i den första matchen hade det svårt mot Växjö. – Jag tycker lagen i vår grupp gör de bra och bjuder upp till match, men vi gör ett bra gruppspel så de var kul att vi vann gruppen.

Gruppseger gjorde att man lottades mot Pixbo som i sin grupp hade slutat som tvåa efter Falun. –  Det skulle bara bli sjukt roligt, de är den typen av matcher man har längtat efter. Såklart var man lite nervös vi har ju inte spelat denna typen av matcher innan pga av pandemin, men man var mest taggad och förväntans full. Vi visste att Pixbo skulle vara ett bra lag så de var bara att gå in och köra.

I period ett så var det jämnt och Maja Fogelhamres dundersnygga ledningsmål fick nog många att förvånas. Efter period två hade RIG återtagit ledningen och i den tredje så kunde man till sist rycka och vinna med 7-1. –  Vi fick lite av en käftsmäll i början, Pixbo var supertaggade och vi var inte riktigt med från start. Dem gör de svårt för oss och gör en bra match. Men vi har en extrem bredd i vårt lag och gör en riktigt bra laginsats där vi följer våran spelplan fullt ut. Sett över 60 minuter har vi tre kedjor där alla kan leverera, vilket alla gör också. Vi tror på det vi gör vilket jag tror resulterade i vinst.

I semifinalen så mötte man Lund, ett lag som också nyttjade ett man-man försvar och därmed så blev matchen ganska tillknäppt emellanåt. RIG vann med 4-2 till sist. – Jag tycker vi spelar bra på ytorna och straffar dem i våran defensiven. Vi satte försvaret och lät de inte komma till så många lägen på insidan. Maja spikar även igen och lägena som vi skapar tycker jag denna match att vi tar vara på vilket blir avgörande i slutet av matchen.

Final mot Falun. Vad pratade ni om inför?  I egentligen bara att de är denna match vi gått och längtat efter att spela. Falun är ett bra lag men de är vi också.

Efter två perioder så hade RIG gått upp till 5-1 och där kändes det som att finalen bara kunde sluta på ett sätt. – Jag tycker vi gör en bra start, vi är påkopplade och med från start. Det var såklart jätteskönt att vi startade starkt.

Väl i den tredje perioden så kunde Falun reducera gång på gång och till sist komma upp till 4-5. – Det kan de absolut vara, men trots att Falun gjorde några kassar så kändes de som vi hade bra kontroll på matchen. Inför turneringen har vi pratat om olika sådana situationer och hur vi ska tänka och agera så vi var förberedda vilket jag tror var viktigt. Inför tredje visste vi att Falun antagligen skulle göra några mål, men även vi och att vi då bara skulle följa vår spelplan ännu bättre.

Till sist får ni fira ett guld. Vad gör er så starka?  Vi har bra spelar på alla positioner, stor bredd, bra spets och vi tror på oss hela vägen vilket gör oss väldigt starka.

Är det någon du vill lyfta fram efter turneringen? – Egentligen skulle jag vilja lyfta alla i mitt underbara lag. Men Maja Lindsjö och Stina Johansson tycker jag verkligen har gjort de där lilla extra hela turneringen. Maja Lindsjö räddar oss i flera viktiga lägen och att hitta en bättre back i defensiven än Stina Johansson går nog inte. Men även Louranna Jacobsson som bidrar med sån jäkla energi till hela laget hon är ett energiknippe av rang något som andra kanske inte ser men som varit sjukt viktigt och betydelsefullt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar