JAS-bloggen
Intervjuer

Suddendrama fällde avgörandet: ”Skönt att inte behöva möta Växjö en gång till”

Inför Festen så var JIK ett av lagen som kunde utmana RIG, speciellt med spetsen i form av Nyström/Hult.

I gruppen så tog man till sist en förstaplats även om det blev oväntat tight då det blev tre lag på sex poäng och en målskillnadsaffär. – Vi kommer aldrig riktigt upp i nivå under hela gruppspelet så vi kände oss rätt så tacksamma med att vi ändå fick första platsen i gruppen då vi hade det tufft i varenda match, säger Villiam Sundhall till bloggen.

I kvartsfinalen så ställdes man mot en grupptvåa, nämligen Höllviken som hade överraskat positivt. – Vi visste att Höllviken var ett bra lag då dem nyligen kom 2:a i p16 och har några som spelar i allsvenskan där dem trots det överraskar oss ytterligare och måste ge en stor eloge till dem.

Starten var absolut inget att klaga på, 3-0 efter ett par minuter redan. – Vi börjar galant och kommer upp i den nivån som vi vet att vi kan.

Höllviken skulle krypa närmare och ställningen var 3-2 efter den första perioden. – Jag tycker att vi gör en stabil period där Höllviken är väldigt kliniska och där också ett spelskickligt lag som utnyttjar sina lägen.

I en andra perioden så kunde man på nytt rycka och gå upp till en 5-2 ledning. – Vi drar ifrån och då känns det väl hyfsat tryggt och man tänkte att vi kommer kunna spela av matchen.

I period tre så kunde Höllviken krypa allt närmare och närmare och med bara halvminuten kvar så kom Höllvikens kvittering. – Höllviken är ju ett väldigt skickligt lag som gör det riktigt bra och trots att dem ligger under tar de tillbaka och vi känner att vi måste upp några nivåer och inte vara så passiva inför sudden och sen bara ha kul och att alla skulle vilja vara matchvinnare.

I efterföljande förlängning så skulle Sundhall bli stor matchhjälte när han själv klev fram och avgjorde. – Själva målet kommer jag inte ihåg så bra men har i efterhand sett det och jag ser att Hannes har bollen på backen och att det finns en stor yta i högerfickan. Så jag springer in i ytan och får en pass perfekt på bladet och drar in den i hooken och trampar mot mitten och då så ser jag tillslut att jag får en yta till backen och då klipper jag bara till och resten är bara glädje och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Kan säga att det är den bästa känslan jag någonsin har haft  och glädjen är enorm.

Imorgon väntar Pixbo i en semifinal. – Pixbo har vi kollat på lite här på festen och av vad vi har sett så är dem ett riktigt bra lag som har vassa skyttar så det gäller att sitta i täck. Annars så är det ju riktigt kul att få möta lite nytt motstånd och inte behöva möta Växjö ytterligare en gång denna säsongen #ingetciderpåfesten

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar