Säkrad semifinalplats efter ny storseger: ”Grymt stöd på läktaren”

Falun fortsätter övertyga ordentligt med två nya segrare under lördagen.

Man startade dagen med att besegra Huddinge vilket gjorde att laget litade på full pott. – Att vara med i festen är en chans inte alla får, då ska vi ge allt och det ser man på vår glöd! Vi får en bra start mot Karlstad, får bra klaff i anfallsspelet och lyckas vinna. Tuffare match mot Pixbo. Dom spelar riktigt bra, vi är lite efter i alla lägen i 1a men kliver ut stark 2a och är mer rejäla och vänder matchen. Mot Huddinge gör vi ett snabbt mål och får bra tryck. Vi gör ett bra gruppspel och är riktigt nöjda, säger Julia Oljemar till bloggen.

I kvartsfinalen så väntade Jönköping som tog en andraplats i sin grupp efter RIG. – Vi hade en bra energi i laget efter två tidigare bra gjorda matcher och med grymt stöd på läktaren var vi riktigt taggade inför kvarten.

Man stod för en ordentlig urladdning i period ett när man gick upp till 4-0 direkt. – Jag tycker det speglar matchen, hela laget gör ett grymt jobb med bra energi på och utan för planen vi får till ett etablerat spel och skapar väldigt mycket. Vill framförallt lyfta Madde Kivirintas viktiga räddningar och Madde Larssons hattrick som gav oss en stabil start på matchen.

I inledningen av period två så kom både 5-0 och 6-0. Där kändes nog matchen i princip klar. – Klart att det känns skönt att få in två snabba tidigt i andra, men i innebandy kan allting hända och inget är klart förens slutsignalen, vi fortsätter kriga på och jobbar in i det sista.

Inför period tre hade man en 7-1 ledning, där man sa vadå? – Vi säger att vi gör en riktigt bra match men att inget är klart och vi ska fortsätta jobba hela matchen, sen så säger våra tränare något om disciplin och jag zoomar ut.

Till sist vann man med 8-2 och en ny imponerande seger där det fanns mycket positivt att bygga vidare på. – Vi ska ta med vår fart, glöd, energi och modet som vi spelar med idag. Vårt starka anfallspel och de enkla fina spelet vi hade i första perioden. Glädjen också, vi har otroligt kul!

Imorgon väntar semifinal mot Örnsköldsvik där Falun sett till sina prestationer får gälla som favoriter. – Är riktigt taggad på semifinal med tjejer som redo för att göra det som krävs för att komma så långt som möjligt!!