Pixbo höll för favorittrycket: ”Vi är här för att vinna guld”

Efter att ha gått igenom årets H2-grupp utan några större bekymmer så åkte Pixbo upp till Uppsala med förhoppningar.

I sin grupp så hade man Åkersberga, Sundsvall och Farsta där Pixbo hade er favoritskap. – Vi är här för att vinna guld så vi har inte lagt så mycket fokus på det. Sen är det såklart kul att folk tycker att vi är bra, säger Gustav Ringhagen till bloggen.

Vilket lag såg ni själva som de största utmanarna? – Vi har inte lagt något större fokus på motståndet. Vi vill vinna oavsett motstånd. Men såhär i efterhand imponerade Sundsvall som lyckades få oss ur balans.

Åkersberga i första vilket blir en klar vinst. Vad säger du om den? – En match som vi har full kontroll på. Dem bygger sitt spel runt en spelare, så det var enkelt att stänga ner.

I match två så hade man en klar 2-5 ledning mot Sundsvall, men en match som till sist slutade 5-5 efter en oväntad utveckling. – Första perioden har vi full koll tycker jag. I andra perioden sätter dem en annorlunda press där vi tappar kylan och fokus. Kredd till Sundsvall som lyckas kvittera.

I den tredje matchen väntade en gruppfinal mot Farsta där Pixbo behövde vinna. Ett 1-2 underläge inför andra hamnade man dock i. – Dem gör två mål på tillfälligheter samt har en målvakt som storspelar. Vi vet att vi kommer vända om vi kör på samma sätt.

Ni vänder och vinner den. Vad tycker du ni kan ta med er från gruppspelet? – Kul med gruppvinst, men nu är det dags att växla upp.

Med två sekunder kvar så stod Ringhagen för en matchavgörande straffräddning som gav dom gruppsegern. – Vågat av domaren att ta en straff med två sekunder kvar, men schysst att han ger mig lite uppmärksamhet tycker jag. Älskar avgörande straffar så jag var inte orolig.

Växjö i kvarten. Vad är känslan inför? – Känns bra. Vi är redo oavsett motstånd.