JAS-bloggen
Intervjuer

Övertygande Falun till kvartsfinal: ”Vet att ingen tror på oss, förutom vi själva”

Falun var ett av lagen som absolut smög med i förhandssnacket på damsidan inför Innebandyfestens början.

Man vann B-gruppen under året och övertygade sedan i playoff. – Vi har haft en väldigt fin säsong bakom oss och det har känts väldigt bra. Känslan inför gruppspelet har dock känts ännu bättre. Vi går in i gruppspelet och vet att ingen tror på oss, förutom vi själva och de är det som gör oss så jävla bra. Vi vet vad vi kan och vad vi ska göra., säger Madeleine Larsson till bloggen.

Laget spelade i den gruppen tillsammans med Pixbo, Karlstad och Huddinge. – En ganska jämn grupp, Pixbo var riktiga bra. Men vi la inte så mycket fokus på vilka vi skulle möta utan mer på vad vi skulle göra och vad vi är bra på.

Man inledde med att köra över Karlstad ordentligt och vinna med klara 1-7. – Första matchen mot Karlstad kändes bra, vi alla har väntat på den här turneringen väldigt länge nu och vi ville bara gå in och visa vad vi går för. De var också väldigt viktigt för oss att få en bra start för att få en bra känsla resten av turneringen.

Även mot Pixbo startade man fint, men där Pixbo sedan kunde sno åt sig en 4-2 ledning. – Vi inledde matchen bra men vi blev sen chockade av deras press och började göra det för svårt för oss själva.

Till sist kunde man dock vända och vinna med 6-4 där Larsson själv var delaktig i vändningen. – Det vi kan ta med oss är att även fast vi ligger under så kommer vi alltid ha hoppet uppe, vi har inte åkt hit från Dalarna för att vika ner oss när vi ligger under. Inget lag vi möter kommer kunna slappna av när de leder och de är något vi tar med oss.

Man avslutade med att besegra Huddinge i den avslutande matchen med 6-2. – Matchen mot Huddinge var en stabil match där vi rulla på lite fler folk och även fler yngre fick kliva fram och visa vägen och det är riktig kul att se.

I kvartsfinalen så väntar nu Jönköping, ett lag ledda av Mira Markström. – Vi vet att Jönköping är riktigt bra, dem har en bra fysik och det kommer bli en jämn match. Vi kommer inte lägga så stort fokus på dem utan fokuset ligger på vår sida och vad vi ska göra. Jönköping är bra men de är vi också.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar