JAS-bloggen
Intervjuer

Örnsköldsvik besegrade förhandstipset: ”Tänkte inte så mycket på tippningen”

Tidigt under lördagen fick vi klart med de första slutspelslagen på damsidan då A-gruppen bland annat avgjordes.

 I A-gruppen återfanns bland annat Örnsköldsvik som inför gruppspelets början var tippade 3:a av bloggen. – Vi tog med en bra känsla från kvalmatchen mot dalen, vi tänkte inte så mycket på tippningen då vi vet vad vi kan och hur bra vi kan spela. Vi fokuserade på att komma ut lika starkt i gruppspelet med en positivt inställning, säger Vega Ekdal till bloggen.

I match ett ställdes man mot Telge, ett lag som undertecknad trodde starkt på, men där Ö-vik övertygande och vann med 4-1. – Skönt att komma ut starkt och börja med två snabba mål, vi har en hög press där vi sätter fast backarna rejält. I överlag hade vi övertag i matchen och vi spelade som vi ville spela.

Efter den inledande segern så skulle man ställas mot Lockerud i match två, ett lag som förlorade sin premiär mot Lund. – Vi tog med oss allt positivt från Telge matchen och hela laget hade en positiv känsla och alla var hungriga för ytterligare tre poäng.

Även där blev det seger efter övertygande siffror med hela 6-1. – Vi gör även där ett snabbt mål, vilket gav mycket energi till laget. Vi krigar på genom hela matchen och sätter våra lägen och vi göra en del snygga mål. En bra match från vår sida.

Tredje match mot Lund där mycket stod på spel. Hur löd gameplan inför? – Vi visste att de skulle komma ut hårt i pressen då de behövde vinna matchen för att fightas om slutspel, så för oss gällde att vara på tå.

Även om Lund förde mycket av spelet och hade boll så dröjde det först till slutet av den första perioden innan Lund tog ledningen. Vad sa då Ö-vik inför period två? – Vi ville komma ut ännu starkare och vara ännu närmare motståndarna för att göra det svårare för dom. Vi kunde skapa lite mer i andra och kommer till några bra lägen där bollen lika gärna hade kunnat gått i mål.

Trots att det blev en uddamålsförlust så tog man en förstaplats i gruppen där inbördes målskillnad mellan tre lag fällde avgörandet. – Vi är ett stort gäng här nere, och alla är med och stöttar fast man inte eller får lite speltid. Energin från alla i laget ger mycket. Vi tar även med oss att vi har visat att vi är ett bra lag trots underskattningen. Vi tar med oss de offensiva kvaliteterna och det tuffa presspelet vi har. Kul att skrälla också 🙂

Nu väntar Rönnby i kvarten. Vad är känslan inför den? – Vi är riktigt taggade och vi ser framemot en tuff och bra match. Vårt nästa delmål är semifinalen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar