Störde guldfavoriten i premiären: ”Kändes som vi kunde matcha dem”

Växjö återfinns på festen med dubbla lag som ska försöka spela hem gulden till Småland.

Växjös tjejer lottades in i gruppen med RIG, Jönköping och Bele Barkarby. – Jag tycker att det var en spännande grupp på förhand, där framför allt RIG var den stora höjdpunkten. Det är ju ett riktigt bra lag så vi såg verkligen fram emot den matchen! Jönköping har vi ju mött i div2 under säsongen, så det var inget nytt. Bele hade jag däremot inte så bra koll på, men alla lag i festen är ju bra så vi räknade med en tuff match mot dem också, säger Stina Agermark till bloggen.

I den första matchen stötte man på tuffast möjligast motstånd i form av RIG. – Gameplan var att i offensiven utnyttja deras svagheter i man-manspelet och sedan ligga tätt i försvaret för att undvika instick.

Efter ett sent ledningsmål så fick man se RIG kvittera dryga minuten senare och ha ställningen 1-1 efter period ett. – Vi kommer ut starkt i första perioden och det märks att alla var riktigt taggade. Vi tar ju även ledningen, vilket såklart är jättekul! Det kändes efter första som att vi verkligen kunde matcha dem, så det stärkte oss.

Även i period två stod man upp bra, men till sist blev det en 1-2 förlust när Livia Svartvadet gjorde periodens enda mål. – Jag tycker framför allt att vi kan ta med oss lagkänslan och kämparglöden som vi visar upp. Alla jobbar verkligen för varandra, vilket jag tycker är jättekul att se. Sen tycker jag också att vi ska ta med oss att vi står upp riktigt bra mot ett av Sveriges bästa lag och dessutom hade möjlighet att vinna!

I match två blev det på pappret ”enklare” när man ställdes mot Bele som hade förlorat sin första match. – Vi var taggade inför matchen och gick in med en bra känsla efter matchen mot RIG.

Det blev en målrik förstaperiod där ställningen var 3-3. Ett resultatet som inte speglar matchbilden enligt Agermark. – Nja, jag tycker att vi är det bättre laget egentligen, men vi slarvar väldigt mycket. Vi kändes lite slappa och kom inte upp i nivå. Alla lag här i festen är bra så det gäller att vara på tårna hela tiden.

Det var i den andra perioden man gick upp till 4-7 och säkrade tre tunga poäng. – Jag tycker att vi spelar vårt spel i den andra perioden och är mer på hugget än i första. När vi väl fick träff på spelet trillade det in några bollar samtidigt som vi var tätare bakåt, vilket såklart var skönt.

Under lördagen väntar Jönköping där vinnaren förmodligen tar andraplatsen, förutsatt att RIG vinner sin match mot Bele. – Det blir en spännande match mellan två bra lag och vi är jättetaggade!