Obesegrade Linköping åkte på premiärförlust: ”Riktigt knackig start på matchen”

Linköping har lottats in i en tuff grupp på Innebandyfesten med Falun, Växjö och Genarp.

Linköping som under säsongen gått obesegrade i först gruppspelet och sedan i playoff. – Vi har haft som mål hela säsongen att komma till festen och att göra det obesegrade var sjukt kul, säger Hampus Andersson till bloggen.

Just gruppen i sig är som sagt tuff och Andersson håller med om det. – Kände direkt att det var en tuff grupp och att det skulle vara tajt om slutspelsplatserna.

I den första matchen ställdes man mot Linköping. – Alla var taggade och sugna att spela och vi visste att det skulle bli en tuff match.

Växjö tog en 0-2 ledning och även om Linköping reducerade till 1-2 så kunde Växjö till sist peta in 1-3 i slutskedet av matchen. – Riktigt knackig start på matchen där vi får ett bra läge att stänga matchen med ett 5 minuters PP, men istället släpper vi två bollar och gör inget framåt, i andra ger vi oss en chans i matchen att vända men lyckas inte.

På pappret så blev det tuffare i match två när Falun stod för motståndet. – Ligga lågt och försöka kontra in bollarna.

Det var dock Linköping som hade en 1-2 ledning efter period ett då Jack Lindersson stod för dubbla mål. – Vi lyckas stänga ned deras förstaline och hade en bra känsla inför andra perioden.

I den andra perioden så blev det fortsatt tight och till sist delade lagen på poängen efter ett 3-3 resultat. – Vi är nöjda med matchen och det hade kunnat sluta hur som helst.

En match mot Genarp imorgon – vad vill du se av ditt lag?

– En krigar insats av alla och en vinst.